Trumpin tuomariehdokasta ahdistelusta syyttävä nainen: ”Uskoin, että hän aikoo raiskata minut” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin tuomariehdokasta ahdistelusta syyttävä nainen: ”Uskoin, että hän aikoo raiskata minut”

Christine Blasey Ford sanoo Brett Kavanaugh’n käyneen häneen käsiksi juhlissa 1980-luvulla.

Christine Blasey Fordia odotetaan torstaina lainsäätäjien eteen Capitol Hillillä.

27.9.2018 1:54

Korkeimman oikeuden tuomariehdokasta Brett Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä Christine Blasey Ford sanoo BBC:n mukaan, että taannoiset tapahtumat muuttivat hänen elämänsä.

Ford kertoo asiasta kirjallisessa lausunnossaan. Hänen on määrä saapua senaatin oikeusasiainkomitean kuultavaksi torstaina Washingtonissa.

– Brettin hyökkäys muutti elämäni rajusti. Hyvin pitkän aikaa olin liian peloissani ja häpeissäni kertoakseni kellekään yksityiskohdista, 51-vuotias Ford sanoo.

– Yritin vakuuttaa itseni siitä, että koska Brett ei raiskannut minua, minun pitäisi jatkaa eteenpäin ja yksinkertaisesti teeskennellä, ettei sitä koskaan tapahtunut.

Senaatin oikeusasiainkomitean kuuleminen järjestetään tässä salissa.

Ford väittää Kavanaugh’n käyneen häneen käsiksi juhlissa 1980-luvun alussa, kun molemmat olivat lukiolaisia. Hänen mukaansa pelottavinta oli se, että Kavanaugh peitti hänen suunsa.

– Uskoin, että hän aikoo raiskata minut. Minun oli vaikea hengittää, ja luulin, että Brett tappaisi minut vahingossa. Minun tehtäväni ei ole päättää siitä, ansaitseeko herra Kavanaugh paikan korkeimmassa oikeudessa. Tehtäväni on kertoa totuus.

Kavanaugh on toistuvasti kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi keskiviikon lehdistötilaisuudessa, että hän saattaa vielä muuttaa mieltään Kavanaugh’sta.

Presidentin mukaan ehdokkuuden mahdollinen peruminen riippuu tulevasta kuulemisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?