Trump saattaa vielä muuttaa mieltään tuomariehdokas Kavanaugh’sta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump saattaa vielä muuttaa mieltään tuomariehdokas Kavanaugh’sta

Presidentti sanoo odottavansa Christine Blasey Fordin kuulemista.

Presidentti Donald Trump piti lehdistötilaisuuden keskiviikkona New Yorkissa.

27.9.2018 0:37

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että hän saattaa vielä muuttaa mieltään korkeimman oikeuden tuomariehdokkaastaan Brett Kavanaugh’sta.

Presidentin mukaan ehdokkuuden mahdollinen peruminen riippuu tulevasta senaatin oikeusasiainkomitean kuulemisesta. Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävän Christine Blasey Fordin on määrä saapua lainsäätäjien eteen torstaina Washingtonissa.

– Minut voi aina vakuuttaa. On mielenkiintoista kuulla, mitä sanottavaa hänellä on, Trump totesi toimittajille keskiviikkona New Yorkissa.

Hän kuitenkin puolusti ehdokastaan median edessä.

Komitea äänestää tuomariehdokkaan nimityksestä perjantaina. Jos komitea hyväksyy Kavanaugh’n nimityksen, asia siirtyy senaatin äänestykseen.

Trump astui median eteen Lotte-hotellissa.

Trump haluaisi Rosensteinin jatkavan

Trumpilta kysyttiin lehdistötilaisuudesta myös apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinista, joka valvoo liittovaltion tutkintaa Venäjän roolista Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleissa.

New York Times -lehti väitti viime viikolla, että Rosenstein ehdotti vuonna 2017 Trumpin keskustelujen nauhoittamista salaa. Presidentiltä kysyttiin nyt suoraan, aikooko tämä antaa apulaisoikeusministerille potkut.

– Haluaisin paljon mieluummin pitää Rod Rosensteinin, vastasi Trump.

Kaksikon on määrä tavata myöhemmin tällä viikolla Valkoisessa talossa.

– Olemme käyneet hyvän keskustelun. Hän totesi, ettei hän koskaan sanonut sitä. Hän sanoi, ettei hän usko. Hän sanoi, että hän kunnioittaa minua suuresti, ja hän oli erittäin mukava. Katsotaan.

Apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein on ollut viime päivinä myrskyn keskellä.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?