Sotilasparaati joutui hyökkäyksen kohteeksi Iranissa – iskussa useita kuolleita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sotilasparaati joutui hyökkäyksen kohteeksi Iranissa – iskussa useita kuolleita

Iranissa on isketty sotilasparaatia vastaan, kertoo Iranin media.

22.9.2018 9:44 | Päivitetty 22.9.2018 11:20

Tiedot hyökkäyksestä ovat vielä huteria, mutta paikallinen viranomainen kertoo kahdeksan tai yhdeksän sotilaan kuolleen. Haavoittuneita on yli 20. Viranomaisen mukaan haavoittuneet ovat kriittisessä tilassa.

Aiemmin media on uutisoinut useiden siviileiden kuolleen. Uutistoimisto IRNAn mukaan haavoittuneiden joukossa on nainen ja lapsi.

Isku tapahtui Lounais-Iranissa Ahvazin kaupungissa. Uutistoimisto Farsin mukaan kaksi miestä alkoi tulittaa paraatin katsojia. Sen jälkeen miehet yrittivät hyökätä arvovieraiden katsomoon, mutta turvallisuusjoukot ampuivat ja haavoittivat hyökkääjiä, Fars raportoi.

Paraati järjestettiin Irakia vastaan käydyn sodan alkamisen vuosipäivänä. 1980-luvulla käyty sota kesti kahdeksan vuotta.

Ahvazin kaupunki sijaitsee Khuzestanin provinssissa, joka kärsi pahoin Irakin aloittamasta sodasta. Persianlahden pohjukassa sijaitseva provinssi on Irakin naapurissa.

Tämäntyyppiset hyökkäykset Iranin isommissa kaupungeissa ovat harvinaisia. Pääkaupungissa Teheranissa hyökättiin kesällä 2017 samanaikaisesti parlamenttia ja ajatollah Khomeinin mausoleumia vastaan. Iskuissa kuoli 17 ihmistä ja kymmeniä haavoittui. Iskujen tekijäksi ilmoittautui terroristijärjestö Isis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?