Ulkomaat

Tansaniassa jatketaan lauttaturman uhrien etsintöjä – lähes yli 100 kuollut

Julkaistu: , Päivitetty:

Tansaniassa etsitään edelleen eilisen lauttaturman uhreja. Uhriluvun pelätään vielä kasvavan.
Tansaniassa etsitään edelleen eilisen lauttaturman uhreja. Valtiollisen median mukaan onnettomuudessa on kuollut yli 100 ihmistä. Kateissa on edelleen lukuisia ihmisiä, joten uhriluku saattaa nousta merkittävästi.

Nyerere-lautta kaatui torstaina Victoriajärvellä lähellä Ukaran saaren satamaa. Silminnäkijöiden mukaan matkustajia oli reilusti yli lautan kantokyvyn salliman määrän, mutta tarkkaa lukumäärää ei ole vahvistettu.

Aiemmin uutistoimisto AFP kertoi, että lautalla oli noin 200 matkustajaa, joista lähes 40 on pelastettu. BBC:n mukaan lautalla oli yli 400 matkustajaa, joista on pelastettu noin 100.

Ikääntyneeseen lauttaan oli lastattu myös rahtia, kuten maissia ja banaaneja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tansanian presidentti John Magufuli on ilmaissut surunsa onnettomuudesta ja pyytänyt tansanialaisia pysymään rauhallisina. Oppositio on kuitenkin ehtinyt jo syyttää hallitusta välinpitämättömyydestä.

Pääoppositiopuolueen varapääsihteeri John Mnyika moitti pelastustoimien riittämättömyyttä ja sanoi, että lautan ylilastaus oli viranomaisten virhe.

Vastaavat turmat tavallisia

Onnettomuuden syytä ei ole vahvistettu, mutta vastaavat turmat Afrikan suurimmalla järvellä ovat tavallisia, koska aluksilla usein on liian paljon matkustajia. Lisäksi onnettomuuksien uhriluvut ovat usein suuria, sillä pelastusliiveistä on pulaa ja moni paikallisista ei osaa uida.

Victoriajärvi on pinta-alaltaan noin Irlannin kokoinen, ja Tansanian lisäksi sen rantaviivaa jakavat Uganda ja Kenia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuonna 1996 yli 800 ihmistä kuoli, kun Bukoba-alus upposi Victoriajärvellä. Turma oli yksi viime vuosikymmenien tuhoisimmista vesiliikenneonnettomuuksista.

Juttua päivitetty kello 13.44 tuoreilla tiedoilla.