Ulkomaat

Lukiolaisen epäillään raiskanneen opettajansa Ruotsissa – ”Olemme shokissa, järkyttyneitä ja närkästyneitä”

Julkaistu:

Raiskauksen epäillään tapahtuneen viime perjantaina Smålandin maakunnassa sijaitsevassa lukiossa.
Ruotsissa noin 20-vuotiaan lukiolaisen epäillään raiskanneen opettajansa koulun tiloissa Smålandin maakunnassa. Asiasta uutisoivat muun muassa Aftonbladet ja Expressen.

Epäilty vangittiin torstaina. Raiskauksen epäillään tapahtuneen viime viikon perjantaina, ja poliisin tietoon se tuli maanantaina.

– Hän kiistää rikoksen, syyttäjä Klas Lööf kertoi Expressenille.

Lehden mukaan lukiolainen on poliisille entuudestaan tuttu, sillä hänet on aiemmin tuomittu virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Sosiaaliviranomaisten tuolloin laatiman lausunnon mukaan heidän tiedossaan oli myös useita uhkaavia ja rikollisia tilanteita, joihin lukiolainen oli sekaantunut aiemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lausunnossa myös epäillyn isä kertoo, että hänen poikansa liikkuu huonossa seurassa. Lisäksi nuorella miehellä on taustallaan huumerikoksia ja muuta häiriökäyttäytymistä.

Uhri avautui sosiaalisessa mediassa

Aftonbladetin tietojen mukaan epäilty rikos tapahtui sen jälkeen, kun noin 30-vuotias naisopettaja oli työnnetty väkisin luokkahuoneeseen tai vastaavaan koulun tiloissa olevaan huoneeseen.

– Tämä on erittäin vastenmielistä. Olemme shokissa, järkyttyneitä ja närkästyneitä siitä, että tällaista ylipäätään voi tapahtua, saati sitten työntekijälle koulussa viikolla, eräs koulun työntekijöistä sanoi lehdelle.

Lehtien mukaan epäillyn ja uhrin välillä oli ollut kiivasta tekstiviestien vaihtoa ennen tapahtunutta. Lukiolainen on erotettu koulusta, mutta opettaja on halunnut työskennellä normaaliin tapaan tapahtuneesta huolimatta, koska uskoo sen olevan paras keino toipua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen kerrotaan myös hakeneen ammattiapua asian käsittelemiseen. Nainen julkaisi tapahtuneesta myös lyhyen kirjoituksen sosiaalisessa mediassa ennen epäillyn pidätystä.

– Et kuunnellut, kun sanoin ei, et piitannut vaikka kehoni pelkäsi kuollakseen. Et välittänyt siitä, että satutit minua, jotta saisit itsellesi tyydytystä. Mutta tulenko koskaan kertomaan siitä jollekin? En ikinä. Kiistän sen siihen päivään saakka, kun kuolen. Miksi? Koska sillä ei ole mitään väliä. Se, mitä on tapahtunut, on tapahtunut, opettaja kirjoitti viestissään Aftonbladetin mukaan.

Hän kuitenkin muutti myöhemmin mielensä ja ilmoitti asiasta poliisille maanantaina.