Texasilaisen päiväkodin johtaja halusi helpottaa työtään – syyte: huumasi lapset, sitoi turvaistuimiin ja sulki pimeään huoneeseen

Julkaistu:

Rebecca Andersonin, 60, kerrottiin myöntäneen teot, jotka paljastuivat vanhempien salaa kuvaaman videon avulla.
Texasilaisen yksityisen päiväkodin omistaja on saanut Yhdysvalloissa syytteet yhdeksän pikkulapsen hengen vaarantamisesta, kertoo Washington Post. Syytteiden mukaan Rebecca Anderson, 60, huumasi hoidossaan olleet lapset, sitoi heidät auton turvaistuimiin sekä sulki heidät pimeään huoneeseen päivän ajaksi.

Viranomaisten mukaan Mesquiten kaupungissa päiväkotia pitänyt Anderson on myöntänyt antaneensa lapsille Tylenol-nimistä lääkettä, jota käytetään yleensä kivunlievitykseen, kuumeeseen sekä vilustumis- ja allergiaoireiden lievittämiseen. Vaikuttavana aineena Tylenolissa on pääasiallisesti parasetamoli, mutta lääkkeestä on myynnissä myös vahvempia versioita, jotka sisältävät esimerkiksi kodeiinia.
Lapsia nainen on kertonut lääkinneensä, jotta he ”lopettaisivat itkemisen ja työ olisi helpompaa”. Pimeässä huoneessa lapset viettivät seitsemän tuntia päivässä.

Lisäksi naisen kerrotaan estäneen lasten liikkumista sitomalla heidät kaulasta kiinni kengännauhoilla. Nainen on tiettävästi kertonut kuulusteluissa, että hän ymmärtää tehneensä väärin ja että hänen tekonsa olisivat voineet johtaa hoitolapsen kuolemaan.

Salaa kuvattu video paljasti

People-lehden mukaan poliisi pääsi vihille asiasta sen jälkeen, kun yhden lapsen vanhemmat toimittivat viranomaisille videon, joka oli kuvattu lapsen turvaistuimeen salaa liitetyllä kameralla.

Vanhemmat olivat vieneet kuuden kuukauden ikäisen vauvansa Andersonin hoitoon viime viikon torstaina. Haettuaan hänet iltapäivällä takaisin, he katselivat piilokameran kuvaaman videon.

Peoplen mukaan videolla näkyi, kuinka Anderson riuhtoi lapsen pois istuimesta, minkä jälkeen hän syötti tälle jotakin muovisen ruiskun avulla. Video päätyi poliisille seuraavana päivänä.

Viranomaiset menivät Andersonin kotonaan pitämän päiväkodin ovelle kotietsintäluvan saatuaan perjantaina. Nainen kertoi hoidossaan olevan viisi lasta, mutta poliisi löysi heitä rakennuksesta yhdeksän.

Kaikki yhdeksän lasta olivat suljetun oven takana talon pimeässä makuuhuoneessa kiinnitettyinä turvaistuimiinsa. Paikallisen NBC 5 -kanavan mukaan lapsista kolme oli sijoitettu makuuhuoneen komeroon ja yksi sen yhteydessä olevaan kylpyhuoneeseen.

Alun perin nainen kielsi antaneensa lääkettä lapsille, mutta hän muutti kertomustaan poliisin näytettyä hänelle vanhempien kuvaaman videon.

Lapset vietiin tarkastettavaksi Dallasin lastensairaalaan. Anderson puolestaan odottaa tapauksensa käsittelyn jatkoa Dallasin piirikunnan vankilassa.