Ulkomaat

Raivoisa Ali-myrsky paiskasi asuntovaunun jyrkänteeltä Irlannissa – sisällä ollut nainen menehtyi

Julkaistu:

Yhteensä kahden ihmisen raportoidaan menehtyneen Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa Ali-myrskyn voimasta.
Noin viisikymmentävuotias nainen menehtyi Ali-myrskyn saavuttua Irlantiin keskiviikkoaamuna. Nainen löytyi rantahietikossa kaatuneena lojuneesta asuntovaunusta, jonka tuuli oli paiskannut alas viereiseltä kalliojyrkänteeltä. Onnettomuus tapahtui Galwayn kreivikunnassa Clifdenissä Irlannin länsirannikolla. BBC:n mukaan nainen oli turisti, joka oli aiemmin yöpynyt läheisellä leirintäalueella.

Pohjois-Irlannissa puolestaan parikymppinen mies menehtyi puun kaaduttua hänen päällensä Newryssä, joka sijaitsee lähellä Irlannin rajaa. Hänen kanssaan ollut noin nelikymppinen mies loukkaantui.

Myrskykauden ensimmäinen henkeä uhkaavan myrskyn varoitus annettiin keskiviikkona Pohjois-Irlannissa, Skotlannissa ja pohjoisessa Englannissa. Kovimmillaan tuuli on puhaltanut 40 metriä sekunnissa.

Erityisen rajuna myrsky on raivonnut Lounais-Skotlannissa, jossa päivällä lasten ei annettu kävellä koulusta kotiin ilmassa lentävien esineiden vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yli 200 000 kotia on ollut päivän mittaan ilman sähköä, junia ja lentoja on peruttu ja risteilyalus irtosi kiinnityspaikastaan niin, että sen perään lähetettiin hinaajia. Risteilyaluksen asiakkaiden ja miehistön on kerrottu olevan kunnossa.

Esimerkiksi Skotlannissa rautatieyhtiö ScotRail kehotti keskiviikkoiltana ihmisiä välttämään matkustamista.
Dublinin lentokentällä peruttiin ainakin 75 lentoa keskiviikkona.
Ali-myrsky kulki ensin Irlannin yli, josta se jatkoi matkaansa koilliseen Pohjois-Irlantiin, Englannin pohjoisosiin ja Walesin pohjoisosiin. Viranomaisten mukaan pahin myrsky oli ohi maanantai-iltana kello 20 mennessä.