Ulkomaat

Kauhea tragedia polttareissa Itävallassa: morsian menehtyi, lähes kaikki ystävät loukkaantuivat

Julkaistu:

Lähes kaikki seurueen naiset loukkaantuivat peräkärryn kipattua kyljelleen.
Itävallan Allhartsbergissä nuoren parin hääjuhlaa ei ikinä tullut, kun 26-vuotias morsian loukkaantui vakavasti omissa polttareissaan 8. syyskuuta. Reilu viikko myöhemmin nainen kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Morsian ja hänen 14 naispuolista, 20–26-vuotiasta ystäväänsä olivat viettämättä polttareita, joiden yksi ohjelmanumero oli traktoriajelu Ala-Itävallan osavaltion maaseudun peltomaisemia ihaillen. Naiset olivat traktorin perään kiinnitetyssä, ilmapalloin ja värikkäin kyltein koristellussa puisessa peräkärryssä. Yllättäen asvalttitien mutkassa peräkärry kaatui kyljelleen tuntemattomasta syystä. Naiset paiskautuivat alas jääden kivimuurin ja peräkärryn väliin puristuksiin.

Paikalle kiirehtineet pelastustyöntekijät kuvailivat itävaltalaislehti Kronelle, että naisiin kohdistui valtavan nyrkin voima.

– Kaikkialla oli verta. Kauhistuttava näky, eräs pelastustyöntekijä sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onnettomuuden jälkeen naiset kuljetettiin sairaalahoitoon. Morsian lennätettiin helikopterilla Linzin sairaalaan, mutta menehtyi kymmenen päivää myöhemmin maanantai-iltana pään ja rintakehän vammoihin.

Poliisin mukaan kuusi naisista loukkaantui vakavasti morsian mukaan lukien, seitsemän lievemmin. Itävallan uutistoimisto APA:n mukaan kaksi loukkaantuneista oli raskaana.

Bildin ja Blickin mukaan kuljettaja oli morsiamen 25-vuotias veli, jolle on onnettomuuden jälkeen tarjottu kriisiapua. Hän on kertonut, että ei ollut alkoholin vaikutuksen alaisena, mutta saattoi ajaa mutkaa liian kovaa, mikä aiheutti peräkärryn kaatumisen.

Poliisin mukaan traktorin kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta, ja koko ajelun epäillään olleen laiton.