Florence hiipui, mutta vaara ei ole vielä ohi – myrsky vaatinut tähän mennessä ainakin 16 kuolonuhria - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Florence hiipui, mutta vaara ei ole vielä ohi – myrsky vaatinut tähän mennessä ainakin 16 kuolonuhria

Tulvavesien odotettiin saavuttavan huippukorkeutensa sunnuntai-iltana tai maanantaina paikallista aikaa.

17.9.2018 0:09

Vaarallinen hurrikaani Florence eteni sunnuntaina Pohjois-Carolinan osavaltiossa trooppiseksi matalapaineeksi hiipuneena. Reutersin mukaan Yhdysvaltain itärannikolle perjantaina rantautuneen Florencen aiheuttamien, vahvistettujen kuolemantapausten määrä oli sunnuntai-iltana Suomen aikaa 16.

  • Ilta-Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Johannes Kotkavirta on parhaillaan tulvavesien saartamassa Wilmingtonissa. Yllä olevalla videolla hän kertoo tilanteesta kaupungissa.

Vaikka myrsky on heikentynyt, sen mukanaan tuomat, voimakkaat rankkasateet jatkuvat edelleen.

– Myrsky ei ole missään vaiheessa ollut niin vaarallinen kuin se on nyt. Monien jokien vedenpinnat nousevat edelleen, eikä niiden odoteta saavuttavan huippukorkeuttaan ennen kuin myöhemmin tänään tai huomenna, osavaltion kuvernööri Roy Cooper kertoi lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Kaksi henkilöautoa kellui tulvavedessä Wilmingtonissa lauantaina.

Cooperin mukaan yli 900 ihmistä oli pelastettu nousevien tulvavesien keskeltä, ja 15 000 ihmistä oli majoittuneena hätäsuojiin. Myös naapuriosavaltion Etelä-Carolinan kuvernööri Henry McMaster antoi vastaavan varoituksen.

Lue lisää: IS Florencen runtelemassa Wilmingtonissa: Kaupunki pimeänä, taivas revennyt ja ihmiset todella hermostuneita

Viranomaiset kehottivat evakuoituja pysymään edelleen poissa kodeistaan. Esimerkiksi koko Wilmingtonin kaupungin kerrottiin olevan saarroksissa, sillä kaikki sinne johtavat tiet olivat veden vallassa.

Kuva Pohjois-Carolinan rannikon kupeessa sijaitsevalta Oak Islandin saarelta lauantailta.

Edetessään Florence on vaurioittanut tuhansia koteja, ja noin 668 000 kodin ja liikehuoneiston kerrottiin olevan edelleen ilman sähköä Etelä- ja Pohjois-Carolinassa sekä niiden naapuriosavaltioissa.

Florencen odotetaan etenevän kohti maan koillisosia, jonne sen pitäisi saapua maanantain ja tiistain kuluessa.

Juttua muokattu 17.9. klo 3.26: Päivitetty myrskyssä kuolleiden määrä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?