Ulkomaat

Markku ja Jessica joutuivat kyläilyreissulla supertaifuuni Mangkhutin silmään – sähköt poikki, vesi tulvii asuntoon

Julkaistu:

Manghut
Supertaifuuni Mangkhut lykkää Markku Niinimaan ja hänen tyttärensä lentoa Kiinassa. Sähkö ja vedet ovat poikki, ja parvekkeelta tulvii vettä huoneistoon.
Filippiinejä koetellut supertaifuuni Manghutin tuulet puhaltavat myös Kiinassa. Suomalainen Markku Niinimaa, 52, ja hänen tyttärensä Jessica, 15, matkustivat Kiinaan Shenzhenin kaupunkiin tapaamaan Niinimaan ystävää.

He ovat viettäneet koko sunnuntain sisätiloissa, ystävän kautta vuokratussa huoneistossa pilvenpiirtäjän 35. kerroksessa, toistaiseksi turvassa. Erityisiin myrskysuojiin he eivät ole menossa.

– Emme todellakaan halua lähteä tuonne ulos! Niinimaa sanoo.

– Tuuli ulkona on kova ja sen mukana lentelee ”kaikenlaista purkkia ja purnukkaa”. Kiinalainen ystäväni sanoi, että paikalliset eivät ole nähneet vastaavaa.

Lue lisää: Filippiineillä tuhoa kylvänyt Mangkhut iskeytyi Hongkongiin – satoja evakuoitu myrskysuojiin


Niinimaa sanoo, että paikalliset ovat tottuneita taifuuneihin. Hän kertoo asuneensa parikymmentä vuotta Thaimaassa, joten trooppiset myrskyt ovat hänellekin tuttuja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Täällä on noin 20 taifuunia vuodessa, mutta tämän myrskytuulen voimakkuus on paljon kovempi, hän vertaa.

– Jos käy ulkona, on pideltävä korvia, koska tuuli ulvoo niin kovaa.

Myrsky on tuonut mukanaan myös runsaat sateet. Niinimaan lähettämässä videossa näkyy, miten avatusta parvekkeen ovesta tulvii vettä sisälle huoneistoon.


– Meillä ei ole täällä sähköjä eikä hanoista tule vettä. Jostain syystä valot kuitenkin toimivat, ne tulevat ilmeisesti jostain eri jakelusta.

Niinimaa kertoo, ettei ketään näy ulkona. Kaupat ja ravintolat ovat sulkeneet ovensa. Joukkoliikenne ei kulje. Bussit, metro ja lentoliikenne seisovat.

Rajuilma alkoi pian, mutta ei yllättäen. Uutiset varoittivat kaupunkilaisia pian muuttuvista sääoloista.

– Tulimme kaupunkiin eilen. Silloin aurinko paistoi ja kävimme illalla ravintolassa syömässä.


Myrsky sotkee todennäköisesti matkasuunnitelmat.

– Meidän pitäisi lähteä huomenna pois Shenzhenistä, mutta nyt näyttää siltä, etteivät liikennevälineet toimi siihen mennessä, hän kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt