Ulkomaat

Hurrikaani Florence surmasi äidin ja lapsen – puu kaatui kotitalon päälle

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvallat
Perheen isä on Wilmingtonin poliisin mukaan viety sairaalahoitoon.
Wilmingtonin poliisi kertoi myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa Twitterissä, että Pohjois-Carolinassa riehuva hurrikaani Florence on vienyt kahden ihmisen hengen.

Äiti ja lapsi kuolivat, kun puu kaatui heidän kotinsa päälle. Poliisin mukaan myös perheen isä loukkaantui ja hänet on viety sairaalahoitoon. Hän on tiettävästi kriittisessä tilassa.
Perjantaina liikkui tietoja myös siitä, että kolmas henkilö olisi kuollut hurrikaanin yhteydessä yrittäessään kytkeä generaattoria pistorasiaan Lenoirin piirikunnassa. CBS sai tiedon tapauksesta Pohjois-Carolinan kuvernöörin Roy Cooperin toimistosta, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoja.

Lue myös: Kuvat ja video: Tältä Wilmington näytti heti Florencen iskun jälkeen – IS arvioi hävityksen tuoreeltaan

Sky News puolestaan kertoo, että Pohjois-Carolinan osavaltiossa on kuollut myös sydänkohtauksen saanut nainen. Viranomaisten mukaan ensihoitajat eivät päässeet ajoissa naisen luo myrskyn takia.


Florence iski Yhdysvaltojen itärannikolle perjantaiaamuna paikallista aikaa. Hurrikaani rantautui ensimmäisenä juuri Wilmingtonin lähellä sijaitsevalle rannikolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hurrikaani on tuonut mukanaan kovia sateita ja tulvia. Noin 700 000 ihmistä on ilman sähköjä.

Lue myös: Etelä-Carolinassa asuva Minna: Sadetta tulee aivan vaakasuorassa – pahin on edessä

Sanomalehti New York Times kertoo, että New Bernin pikkukaupunki kärsii pahoista tulvista, kun kaksi jokea tulvii. Lehden mukaan tulvien saartamista kodeista on pelastettu noin 300 ihmistä ja ainakin 40 odottaa kaupungin viranomaisten mukaan yhä apua.

– New Bern ei ole kohdannut tämänkaltaista myrskyä sitten 50-luvun, kommentoi pormestari Dana Outlaw.

Ilta-Sanomat seuraa hurrikaani Florenceen liittyviä tapahtumia hetki hetkeltä. Seurantaan pääset tästä.