Ulkomaat

Kuvat ja video: Tältä Wilmington näytti heti Florencen iskun jälkeen – IS arvioi hävityksen tuoreeltaan

Julkaistu:

Yhdysvallat
Florence rantautui Wilmintonin Wrightsville Beachin kohdalla aamukahdeksan jälkeen perjantaina.
Puoleen päivään mennessä myrskyn keskus oli jo ehtinyt liikkua kaupungin yli, sallien ihmisten lähteä vähitellen ulos tuulen ja rankkasateiden aiheuttamia tuhoja arvioimaan.

Kaupungin keskustan pohjoispuolella oli aamupäivällä aavemainen tunnelma kaatuneiden puiden tukkiessa monia isompia ja pienempiä teitä ja sähköjohtojen roikkuessa pitkin katuja tolppien kaaduttua tuulessa. Sähköt ovat olleet alueella kokonaan poikki aamusta alkaen.

Puiden ja tolppien lisäksi tuuli oli hajottanut esimerkiksi huoltoaseman metallisen katoksen kokonaan. Useat talot olivat kärsineet pahoja vaurioita isojen puiden kaaduttua niiden päälle.


STT:n mukaan Florence on jättänyt laajat alueet sähköttä. Sähkökatkoja Yhdysvalloissa seuraavan poweroutages.us -sivuston mukaan puoli miljoonaa kotitaloutta on tällä hetkellä ilman sähköjä Etelä- ja Pohjois-Carolinan alueilla. Näistä valtaosa on Pohjois-Carolinassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen asunut täällä yli 20 vuotta. Tämä ei ollut mitään, eihän tätä voinut sanoa edes myrskyksi, rennosti kävelleen vastaan tullut, Tyleriksi esittäytynyt 23-vuotias nuorukainen uhosi hävityksestä huolimatta.


Yhdysvaltojen lipun vyölleen kietaissut Tyler kertoi käyttävänsä nyt aikaa apua tarvitsevien auttamiseen.

Alueella asuvat serkukset Mikey Racca, 21, ja Jake Racca, 14, ihmettelivät naapurinsa talon päälle kaatunutta mäntyä. Naapuri ei näyttänyt olevan kotona, mutta pojat kertoivat koko sukunsa olleen myrskyn ajan kodeissaan.

– Tuossa kadulla on pari puuta kaatunut aika pahasti, mutta meidän talo ei ole kärsinyt pahasti. Sähköjä ei ole ollut aamukahden jälkeen, Mikey Racca sanoi.

– Mutta ei tämä nyt niin paha ollut, hän tuumi.


STT uutisoi, että Yhdysvaltojen liittovaltion pelastustoimesta vastaavan viraston Feman mukaan Florencen aiheuttamat tulvat muodostavat merkittävän uhan alueella seuraavien 24–36 tunnin ajan. Myös Yhdysvaltojen kansallinen ilmatieteen laitos on ennustanut, että Florence voi tuoda joillekin alueille Pohjois- ja Etelä-Carolinassa pahimmillaan puolesta metristä metriin vettä.

Florencen voima on laantunut aiemmista päivistä, ja se on nyt luokiteltu viisiportaisella asteikolla alimman eli ykkösluokan hurrikaaniksi. Myrskytuulten on kerrottu kuitenkin puhaltavan noin 40 metriä sekunnissa.