Ulkomaat

Florence iskee maihin Wilmingtonissa – IS paikan päällä hurjassa sateessa

Julkaistu: , Päivitetty:

Florence-hurrikaani on parhaillaan saavuttamassa Yhdysvaltojen itärannikon.
Halkaisijaltaan satojen kilometrien kokoisen myrskyalueen keskus osuu parhaillaan maihin Pohjois-Carolinan osavaltiossa sijaitsevan Wilmingtonin kaupungin kohdalla. Ilta-Sanomien toimittaja Johannes Kotkavirta kertoi tunnelmista paikan päältä suorassa lähetyksessä.
  • Suora lähetys on päättynyt.
Lue lisää: IS seuraa hetki hetkeltä: Hurrikaani Florence iskeytyi Yhdysvaltoihin – mittavia tulvia ja tuhoja pelätään

Kotkavirran mukaan puuskissa noin 50 metriä sekunnissa puhaltavat tuulet ovat riepotelleet alueen rakennuksia yöllä, voimistuen aamua kohden. Kaupungissa tuhannet ihmiset ovat olleet ilman sähköjä, ja ne ovat katkeilleet myös hotellista, jossa Kotkavirta on myrskyä suojassa.

Paikalliset koulut muutettiin edellisenä päivinä hurrikaanisuojiksi, ja niiden kerrotaan täyttyneen nopeasti. Alueelle jääneet ihmiset, jotka pelkäävät kotiensa kestävyyttä tuulessa tai jäämistä tulvavesien alle, ovat hakeutuneet myös hotelleihin kauemmas rannikosta ja tulvaherkistä joista.


Vettä Wilmingtonin alueella ennustetaan satavan paikoitellen jopa yli puoli metriä, ja myös meriveden pinnan uskotaan noustessaan voivan aiheuttaa katastrofaalisia tulvia. Toistaiseksi pahimmista tulvista ja loukkuun jääneistä ihmisistä on raportoitu Wilmingtonin pohjoispuolella sijaitsevasta New Bernistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myrskyn liikkuessa hitaasti vaikeiden olosuhteiden pelätään voivan jatkua jopa useita päiviä, jolloin sademäärän aiheuttamat tulvat voivat olla entistä pahempia. Tuhoa voivat aiheuttaa myös tornadot, joita esiintyy hurrikaanikeskuksen osuessa maihin.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt