Hömppäkirjailijaa epäillään aviomiehen murhasta – oli julkaissut aiemmin tekstin ”Kuinka murhata aviomies” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hömppäkirjailijaa epäillään aviomiehen murhasta – oli julkaissut aiemmin tekstin ”Kuinka murhata aviomies”

Miehensä murhasta epäilty Nancy Crampton-Brophy julkaisi Washington Postin mukaan vuonna 2011 esseen, jossa hän muun muassa totesi, ettei rakastajan palkkaaminen ole koskaan hyvä idea, jos tahtoo murhata aviomiehensä.

Aviomiehensä murhasta pidätetty Nancy Crampton-Brophy, 68, oli julkaissut vuonna 2011 kirjoituksen ”How to murder your husband”, eli vapaasti suomennettuna kuinka murhata aviomies.­

14.9.2018 10:30

Kokki ja Oregonin kulinaarisen instituutin opettaja Daniel Brophy, 63, löydettiin kesäkuussa kuoliaaksi ammuttuna työpaikaltaan Portlandissa. Sadat rakastettua opettajaansa kaipaamaan jääneet opiskelijat osallistuivat hänen muistokseen instituutilla järjestettyyn tilaisuuteen, jossa puhui myös Brophyn vaimo.

Rakastetun opettajan surma oli jäämässä mysteeriksi, kunnes viime viikolla uutisoitiin poliisin pidättänen Brophyn puolison, romanttisiin romaaneihin eli niin sanottuun ”hömppäkirjallisuuteen” keskittyneen kirjailijan Nancy Crampton-Brophyn, 68.

Lue lisää: Rakastetun opettajan murha näytti jäävän mysteeriksi – ”hömppäkirjailijana” tunnettu vaimo pidätettiin yllättäen

Poliisi ei kertonut tarkemmin, kuinka Crampton-Brophyn jäljille päästiin. Myöskään mahdollista motiivia ei ole avattu julkisuudessa.

Washington Post kertoo kuitenkin nyt naisen julkaisseen aiemmin tekstin, joka vaikuttaa viimeisimpien käänteiden perusteella varsin kylmäävältä. See Jane Publish -blogissa marraskuussa 2011 julkaistun ja Washington Postin yhteydenoton jälkeen poistetun esseen otsikko oli nimittäin How to murder your husband, eli vapaasti suomennettuna kuinka murhata aviomies.

Nancy Crampton-Brophy, 68, pidätettiin 5. syyskuuta aviomiehensä Daniel Brophyn murhasta sekä laittomasta aseen käytöstä.­

Kirjoituksessaan Crampton-Brophy kuvailee viisi motiivia ja murha-aseita, joita hän voisi käyttää, jos hänen hahmonsa tappaisi aviomiehensä romanttisessa romaanissa. Tekstissään hän muun muassa neuvoi, ettei ketään pidä palkata tekemään murha, koska ”hämmästyttävä määrä miehiä ilmiantaa sinut poliisille”. Myöskään rakastajan palkkaamista murhaajaksi hän ei suosittele, koska ”se ei ole koskaan hyvä idea”. Myrkkyäkään hän ei suosittele, sillä se on jäljitettävissä.

– Jos murhan tarkoitus olisi vapauttaa minut, en todellakaan haluaisi viettää yhtään aikaa vankilassa, Crampton-Brophy kirjoitti lehden mukaan.

Lehti huomauttaa, että nainen vaikuttaa noudattaneen omia ohjeitaan ainakin siltä osin, ettei ilmeisesti palkannut ketään murhaamaan miestään, vaan veti liipaisimesta itse. Hän istuu kuitenkin parhaillaan vangittuna epäiltynä miehensä murhasta ja laittomasta aseen käytöstä. Naisen asianajaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa Washington Postille.

Pari ehti olla naimisissa 27 vuotta. Otsikoissa on tapauksen yhteydessä ollut myös Crampton-Brophy vuonna 2015 ilmestynyt teos Väärä aviomies. Romaanin tarinassa nainen pakenee väkivaltaista ja voimakasta aviomiestään Välimerellä tapahtuvan haaksirikon yhteydessä, ennen kuin rakastuu yhteen miehistä, jotka lähetetään pelastamaan häntä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?