Ulkomaat

Sinkkuelämää-tähti ei menestynyt New Yorkin kuvernöörikisassa – saattaa silti olla ehdolla

Julkaistu:

Cynthia Nixon julistautui symboliseksi voittajaksi esivaalissa.
New Yorkin istuva kuvernööri Andrew Cuomo otti odotetusti selvän voiton entisestä Sinkkuelämää-tähdestä Cynthia Nixonista osavaltion demokraattien esivaalissa. Cuomo pääsee näin tavoittelemaan kolmatta virkakautta marraskuun varsinaisissa vaaleissa.

Cuomo, 60, kuuluu puoluejohdon tukemiin näkyviin demokraattipoliitikoihin, jotka ovat haastaneet toistuvasti presidentti Donald Trumpin politiikkaa. Nixon puolestaan edustaa puolueen vasemman laidan niin sanottuja demokraattisia sosialisteja, jotka ajavat esimerkiksi julkista terveydenhoitoa.


Nixon julistautui vaalivalvojaisissaan esivaalin symboliseksi voittajaksi. Hän kiitti tukijoitaan ja sanoi, että hänen kampanjansa oli joka tapauksessa menestyksekäs, koska se pakotti kuvernööri Cuomon poliittisiin suunnanmuutoksiin vaalikampanjan aikana.

– Olimme jo voittajia, ennen kuin ensimmäistäkään ääntä oli annettu, Nixon julisti CNN:n mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Sinkkuelämää-kaunotar pyrkii politiikan huipulle – aikoo taistella tiensä New Yorkin kuvernööriksi

Hän saattaa joka tapauksessa olla ehdolla marraskuun kuvernöörinvaalissa, sillä pieni Working Families -puolue on asettunut hänen tuekseen ja se voi asettaa oman ehdokkaan. Nixon on aiemmin viestittänyt, että hän on kiinnostunut myös tästä vaihtoehdosta.

Nixonin ei kuitenkaan uskota vievän Cuomolta niin paljon ääniä, että demokraatit olisivat vaarassa hävitä kuvernöörin paikan republikaaneille. Hän johtaa mittauksissa kisaa luvuin 43–23 siinäkin tapauksessa, että Nixon olisi mukana kolmantena ehdokkaana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt