Kaliforniassa 5 ihmistä surmannut mies oli eronnut hiljattain – uhrit saattoivat valikoitua kohteiksi tietystä syystä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaliforniassa 5 ihmistä surmannut mies oli eronnut hiljattain – uhrit saattoivat valikoitua kohteiksi tietystä syystä

Seriffi Donny Youngblood kertoi medialle Bakersfieldin keskiviikkoillan tapahtumista.

14.9.2018 0:18

Viisi ihmistä Bakersfieldissä, Kaliforniassa surmannut asemies oli viranomaisten mukaan eronnut hiljattain vaimostaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Javier Casarez, 54, riisti myös oman henkensä. Viranomaiset kertovat, että hän saattoi pakottaa ex-vaimonsa mukanaan paikalliseen kuljetusliikkeeseen ennen tulen avaamista.

Kernin piirikunnan seriffin Donny Youngbloodin mukaan Casarez saattoi suunnitella etukäteen, ketkä olivat hänen kohteensa keskiviikkoiltana paikallista aikaa tapahtuneessa ampumisessa.

Youngblood sanoo, että vastaavat joukkoampumiset alkavat olla ”uusi normaali” Yhdysvalloissa. Viime viikolla asemies ampui kolme ihmistä kuoliaaksi Cincinnatin keskustassa ennen kuin poliisi surmasi hänet.

– Näemme tätä ympäri maata, ihmiset ottavat käsiaseita ja ampuvat ihmisiä siten, että uhreja on enemmän kuin yksi. Toivon vain, ettemme tule immuuniksi tälle asialle, toteaa seriffi.

Ampumisen uhrien sukulaisia tapahtumapaikalla 12. syyskuuta 2018.­

On epäselvää, mitä Casarez teki työkseen, mutta Youngbloodin mukaan hänen perheellään ja kuljetusliikkeellä saattoi olla jonkinlainen yhteys. Mies veti aseensa esiin, ampui työntekijän ja sen jälkeen ex-vaimonsa.

Sitten Casarez alkoi jahdata liikkeen toista työntekijää ja ampui tämän läheisen urheiluliikkeen edustalla. Seuraava kohde oli läheinen talo, jossa hän surmasi miehen ja tämän aikuisen tyttären, joka yritti suojella isäänsä.

Casarez vei sen jälkeen auton naiselta, mutta ei vahingoittanut tätä tai tämän seurassa ollutta lasta.

– Se sai meidät uskomaan, että muut (uhrit) olivat valikoituneet kohteiksi tietystä syystä, kommentoi Youngblood.

Läheisellä pysäköintipaikalla apulaisseriffi kohtasi Casarezin, joka ampui itsensä.

Traagiset tapahtumat lähtivät liikkeelle kuljetusliikkeestä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?