Ulkomaat

Kallion romahtaminen turistien päälle paratiisisaarella tallentui rajulle videolle – ”Kuin kohtaus kauhuelokuvasta”

Julkaistu:

Turma sattui torstaina Zakynthoksen saarella suositulla Navagion uimarannalla.
Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan seitsemän loukkaantui torstaina, kun pala kalliosta romahti rannalla olleiden turistien päälle Zakynthoksen lomasaarella Kreikassa.

Lehden tietojen mukaan 34-vuotias tshekkituristi sai rytäkässä sairaalahoitoa vaativia vammoja selkäänsä. Myös naisen mies ja kaksi lasta sekä kolme muuta saivat lievempiä vammoja, eikä heitä viety sairaalahoitoon.

– Se oli kuin kohtaus kauhuelokuvasta, kuvaili 53-vuotias brittituristi Wendy Thrope tilannetta The Sunille.


Thrope oli saapunut rannalle vain hetkeä aikaisemmin tyttärensä kanssa. Tarkoituksena oli ottaa valokuvia tyttären portfolioon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Näin erään pariskunnan ottavan valokuvia juuri ennen kuin kiviä alkoi pudota, enkä nähnyt heitä enää sen jälkeen, Thrope kertoo ja sanoo, että ihmisten päälle putosi kirjaimellisesti isoja kivikokkareita.

– Paikalla ei ollut heti rannikkovartijoita. Lomalaiset auttoivat toisiaan.
  • Järkyttävä tilanne tallentui myös oheiselle videolle. Huomaathan, ettei videota suositella herkimmille!

Brittilehden tavoittamien lomalaisten mukaan turma tapahtui noin kello 11. Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan ketään ei ole kateissa kalkkikivikallion romahduksen jäljiltä.

Navagion ranta on uutistoimiston mukaan yksi saaren suosituimmista turistikohteista. Jyrkkien kallioiden ympäröimälle rannalle pääsee ainoastaan veneellä.

Reutersin tavoittamien silminnäkijöiden mukaan muutama pienempi vene oli kääntynyt ympäri, kun kivien romahdus aiheutti suuren aallokon rannan tuntumassa.