Ulkomaat

Egyptissä mystisesti kuolleen brittiparin tytär epäilee viranomaisten ilmoittamaa kuolinsyytä: ”Jokainen voi googlata”

rac

Julkaistu:

Mirror-lehti haastatteli Kelly Ormerodia, jonka vanhemmat kuolivat viime kuussa Hurghadassa.
Egyptiläisessä turistihotellissa viime kuussa mystisesti kuolleen brittiparin tytär ei Daily Mirror -lehden mukaan usko, että kolibakteeri tappoi hänen vanhempansa.

Egyptin yleisen syyttäjän mukaan John Cooper, 69, kärsi terveysongelmista, mutta hänen kuolemaansa johtaneen sydämen vajaatoiminnan syynä oli nimenomaan kolibakteeritartunta. Miehen puoliso Susan Cooper, 63, kuoli maha-suolitulehdukseen, johon kolibakteerilla oli niin ikään osuutta.

Cooperien tytär Kelly Ormerod, 40, sanoo Mirrorin haastattelussa, ettei hän luota Egyptin viranomaisiin. Hän oli majoittuneena lastensa kanssa samaan Steigenberger Aqua Magic -hotelliin, josta matkanjärjestäjä Thomas Cook evakuoi noin 300 asiakastaan.

– En ole nähnyt todisteita tai faktoja mistään kolibakteerista, Ormerod korostaa.
– Thomas Cook julkaisi raportin, jonka mukaan hotellissa oli korkeita määriä kolibakteeria. Minulla ei ole aavistustakaan, ovatko egyptiläiset keskittyneet siihen. Jokainen voi kuitenkin googlata, mitkä kolibakteerin oireet ja eteneminen ovat, eikä se tapa sinua tunneissa, hän jatkaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Joko he eivät kykene vastaamaan kysymyksiin tai eivät halua kertoa totuutta. He ovat tietysti tietoisia siitä, että tällä on erittäin negatiivinen vaikutus turismiin.

Ormerod sanoo olevansa mediasta saatujen tietojen varassa. Hän ei ole saanut ulkoministeriöltä tai Britannian suurlähetystöltä virallisia tietoja vanhempiensa kuolemasta.

Paikalliset viranomaiset väittivät alun perin, että Cooperit olisivat kumpikin kuolleet sydänkohtaukseen. Syyttäjä määräsi kuitenkin tutkinnan käynnistettäväksi.