Ulkomaat

Florencen raivo kirvoitti joukkopaon Yhdysvaltain itärannikolta – ”Tämä tulee olemaan kuin Mike Tysonin isku, ei mikään heikko hipaisu”

Julkaistu:

"Aika kiivas poistuminen osavaltiosta on käynnissä."
Etelä- ja Pohjois-Carolinan tiet täyttyivät keskiviikkona asukkaista, jotka olivat matkalla kohti sisämaata paetakseen osavaltioita uhkaavaa hirmumyrsky Florencea. Viranomaisten mukaan myrskyn odotettiin moukaroivan osavaltiota pahoin.

– Tämä tulee olemaan Carolinan rannikolle kuin Mike Tysonin isku, ei mikään heikko hipaisu, varoitti Yhdysvaltain liittovaltion pelastustoimesta vastaavan viraston Feman edustaja Jeff Byard.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehotti ihmisiä siirtymään turvaan myräkän tieltä.

– Siirtykää turvaan sen tieltä, älkää pelleilkö sen kanssa. Tämä on suuri myrsky, ehkäpä suurin mitä on nähty. Mutta me hoidamme sen. Olemme valmiina ja kykenemme siihen, presidentti uhosi Twitterissä.


Florencen on ennakoitu saapuvan Yhdysvaltain rannikolle myöhään torstaina tai varhain perjantaina paikallista aikaa. Jopa 1,7 miljoonaa ihmistä on kehotettu jättämään kotinsa ja suuntaamaan turvaan myrskyn tieltä Etelä- ja Pohjois-Carolinassa sekä Virginiassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Florencen on ennakoitu puhkuvan rannikolle saapuessaan nelos- tai kolmosluokan myrskynä viisiportaisella asteikolla.

Lue lisää: Suomalainen Vera, 22, valmistautuu elämänsä ensimmäiseen hirmumyrskyyn: ”En usko, että pystyn nukkumaan sinä yönä”

Poistumiskaistat täynnä autoja

Campbellin yliopistossa Pohjois-Carolinassa opiskeleva Suomen raskaan sarjan maajoukkuepainija Jere Heino oli aamupäivällä samassa paikassa kuin kymmenet tuhannet muutkin osavaltion asukkaat: maantiellä suuntaamassa pois osavaltiosta.

– Olemme tässä etelään päin matkalla. Kolme kaistaa on aika lailla täynnä sinne päin, mutta takaisin ei tule kuin jokunen auto silloin tällöin. Kyllä tässä porukalla on aika kiivas poistuminen omasta osavaltiosta käynnissä, Heino kertoi STT:lle.


Heinon mukaan tilanne on erikoinen jopa herkästi sään ääri-ilmiöihin reagoivassa Yhdysvalloissa.

Lue myös: Nämä neljä syytä tekevät hurrikaani Florencesta erittäin vaarallisen

– Jenkit nyt aina vähän liioittelee, heti kun tulee pieni lumimyräkkä, lyödään kaapit täyteen bensaa ja vettä. Täytyy kyllä silti sanoa, että nyt on sillä lailla erikoinen tilanne, että oikeasti on bensa loppu monelta huoltoasemalta. Vettä ei ole löytynyt enää moneen päivään, Heino tietää.