Egyptiläisessä turistihotellissa mystisesti menehtyneen brittiparin kuolinsyy selvisi

rac

Julkaistu:

Asiasta tiedotti Egyptin yleinen syyttäjä keskiviikkona.
Egyptin Hurghadassa sijaitsevassa hotellissa viime kuussa menehtyneen brittipariskunnan kuolinsyyksi on varmistunut kolibakteeri. Asiasta kertoi Reutersin mukaan Egyptin yleinen syyttäjä.

Syyttäjän mukaan John Cooper, 69, kärsi terveysongelmista, mutta hänen kuolemaansa johtaneen sydämen vajaatoiminnan syynä oli nimenomaan kolibakteeritartunta. Miehen puoliso Susan Cooper, 63, kuoli maha-suolitulehdukseen, johon kolibakteerilla oli niin ikään osuutta.


Coopereiden kuoleman jälkeen matkanjärjestäjä Thomas Cook evakuoi noin 300 asiakastaan Steigenberger Aqua Magic -hotellista.

Lue lisää: Myös Suomesta myydään matkoja hotelliin, jossa brittituristit kuolivat – Aurinkomatkat: ”Tilannetta seurataan tarkasti”

Paikalliset viranomaiset väittivät alun perin, että Cooperit olisivat kumpikin kuolleet sydänkohtaukseen. Syyttäjä määräsi kuitenkin tutkinnan käynnistettäväksi.

Viime viikolla uutisoitiin, että hotellista oli löytynyt suuri määrä koli- ja stafylokokkibakteereja. Thomas Cook kertoi tuolloin, että sen omassa tutkinnassa selvisi, että hotellin elintarvikkeet ja hygienia eivät olleet täyttäneet standardivaatimuksia elokuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt