Venäläinen tv-kanava tavoitti toisen Skripalien myrkytyksestä epäillyistä: kommentoi asiaa ”ehkä ensi viikolla” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläinen tv-kanava tavoitti toisen Skripalien myrkytyksestä epäillyistä: kommentoi asiaa ”ehkä ensi viikolla”

Julkaistu: 12.9.2018 16:41

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivoi, että Salisburyn hermomyrkkyiskusta epäillyt miehet tulisivat julkisuuteen kertomaan oman versionsa tapahtumista. Putinin toive saattaa toteutua ensi viikolla.

Venäjän valtion televisiokanava Rossija 24 kertoi keskiviikkona, että toinen Britannian Salisburyn hermomyrkkyiskusta epäillyksi nimeämistä venäläismiehistä aikoo mahdollisesti kommentoida tapausta ensi viikolla.

  • Valvontakamerakuvaa miesten liikkeistä Britanniassa on nähtävissä yllä olevalla videolla.

Reutersin mukaan kanava on kertonut tavoittaneensa epäillyistä toisen, Aleksandr Petrovin, joka ei kuitenkaan vielä halunnut puhua asiasta. Rossija 24:n mukaan mies kertoi ainoastaan, että hän työskentelee Siperian Tomskissa toimivassa lääkefirmassa.

– Ei kommenttia toistaiseksi. Ehkä myöhemmin. Ensi viikolla, uskon niin, Petrovin kerrottiin sanoneen.

Vasemmalla kuvassa Aleksandr Petrov, oikealla Ruslan Boshirov. Miesten uskotaan esiintyneen väärillä nimillä Britanniaan tullessaan.

Brittisyyttäjät kertoivat viime viikolla epäilevänsä venäläisen ex-vakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Julijan murhayrityksistä Petrovia sekä Ruslan Boshirovia, joiden uskotaan kuitenkin esiintyneen väärillä nimillä.

Skripalit selvisivät hengissä novitshok-hermomyrkyllä tehdystä murhayrityksestä, jolle brittiviranomaisten mukaan oli annettu siunaus Venäjän korkeimmilta tahoilta.

Petrov ja Boshirov tallentuivat valvontakameraan muun muassa Salisburyn rautatieasemalla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi keskiviikkona, että Venäjä on tunnistanut Britannian nimeämän kaksikon. Putinin mukaan miehet ovat siviilejä.

Putin kiisti, että miehet olisivat työskennelleet Venäjän sotilastiedustelupalvelun GRU:n leivissä. Hän toivoi, että miehet tulisivat julkisuuteen ja kertoisivat maailmalle oman versionsa tapahtumista.

Putinin kommenttien jälkeen Britannia syytti Venäjää valehtelusta.

Lue lisää: Skripalien murhayrityksestä syytetyt kuljettivat myrkyn Britanniaan hajuvesipullossa – tämä heistä tiedetään nyt

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?