Ulkomaat

Suomalainen Vera, 22, valmistautuu elämänsä ensimmäiseen hirmumyrskyyn: ”En usko, että pystyn nukkumaan sinä yönä”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Vera Aunola asuu tänä syksynä kolme kuukautta poikaystävänsä luona Scotland Neckin kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Yhdysvaltain itärannikkoa lähestyvä Florence-hurrikaani huolettaa häntä kovasti.
Vera Aunola, 22, kirjoittaa lopputyötään Scotland Neckin kaupungissa Pohjois-Carolinassa. Alueella on totuttu jokasyksyiseen hurrikaanikauteen, mutta Aunolalle lähestyvä hirmumyrsky on hänen elämänsä ensimmäinen. Kaiken lisäksi Florence-hurrikaani on luokiteltu neloskategoriaan ja se on alueen pahin myrsky vuosikymmeniin.

Lue lisää: Hurja suomalaisarvio Florence-hurrikaanista: Meri nousee 4 metriä ja peittää omakotitalot, tuuli puhaltaa lasinsiruja kuin luoteja...

– Seurustelen alkuperäisamerikkalaisen miehen kanssa ja olen hänen luonaan heimon alueella kolme kuukautta. Sen jälkeen tulen takaisin Suomeen. Olen ollut alueella samaan aikaan viime vuonna, mutta silloin ei ollut tällaista hurrikaanivaaraa.

Kauppojen hyllyt ovat alkaneet tyhjentyä, kun ihmiset hamstraavat koteihinsa myrskyvaroiksi valmisruokia ja pakasteita. Aunola on ostanut miesystävänsä kanssa runsaasti juomavettä ja helposti takassa lämmitettävää ruokaa sähkökatkon varalta. Lisäksi he ovat ostaneet paristokäyttöisiä kirkasvalolamppuja, joilla voi yöaikaan valaista yhden huoneen kerrallaan.– Kun sähköt menevät poikki, on riski, että kaupungin vedet menevät poikki. Vessan vetämistä varten olemme täyttäneet hanasta vettä ämpäreihin ja minigripp-pusseihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue myös: Suomalainen Minna niskoittelee evakuointimääräystä vastaan Yhdysvaltain itärannikolla: ”Kukaan ei tule pelastamaan”

Myrskykonkareiden neuvo: täällä arvotavarat säilyvät parhaiten tallessa

Pariskunta asuu Aunolan miesystävän veljen kotona 300-neliöisessä, kivijalkaan rakennetussa omakotitalossa. 80 vuotta vanhassa talossa on kellari.

– Robeson Countyssä on paljon laatikkotaloja, jotka ovat vaarassa lähteä luisumaan mudan mukana. Me olemme siinä mielessä hyvässä asemassa, että tämä on kivijalkatalo ja hätätapauksessa pääsee kellariin.


Vanhemmat ihmiset ovat neuvoneet, että paras paikka säilyttää puhelimia, tietokoneita ja muita arvotavaroita on astianpesukone. Siellä ne pysyvät vesitiiviissä ja iskunkestävässä tilassa.

Aunolan tietojen mukaan hurrikaanin pitäisi iskeä Scotland Neckin alueelle torstain ja perjantain välisenä yönä kahdelta aamuyöllä paikallista aikaa, yhdeksältä aamulla Suomen aikaa.

– En usko, että pystyn nukkumaan sinä yönä hirveästi. Se on varmaan sen verran hirvittävä kokemus. Tuulten ennustetaan yltyvän 70 metriin sekunnissa. En ole ikinä sellaisessa säässä ollut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt