Ulkomaat

Putin: Britannian myrkkyiskusta epäillyt siviileitä – ”toivottavasti he tulevat kertomaan oman tarinansa”

Julkaistu:

Hermomyrkkyisku
Venäjän presidentti kiisti rikosepäilyt miehiä vastaan.
Presidentti Vladimir Putin sanoo Venäjän tunnistaneen ex-kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkytysyrityksestä epäillyn mieskaksikon. Putinin mukaan miehet ovat siviileitä.

Sergei Skripal ja hänen tyttärensä yritettiin myrkyttää harvinaisella novitshok-hermomyrkyllä maaliskuussa Britanniassa.

Britit epäilevät myrkyttämisestä kahta Venäjän kansalaista, jotka brittien mukaan ovat Venäjän sotilastiedustelun GRU:n palveluksessa.

Putin kiisti tämän lausunnossaan ja luonnehti, että tapauksessa ei ole mitään erityistä tai rikollista. Hän sanoi toivovansa, että miehet tulisivat julkisuuteen ja kertoisivat maailmalle oman versionsa tapahtumista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Skripalien murhayrityksestä syytetyt kuljettivat myrkyn Britanniaan hajuvesipullossa – tämä heistä tiedetään nyt

Britannian viranomaiset julkaisivat viime viikolla miehistä kansainvälisen etsintäkuulutuksen. Luovutuspyyntöä Venäjälle ei ole tehty, koska Venäjä ei kuitenkaan luovuttaisi miehiä.

Alla IS:n koostama aikajana miesten liikkeistä Britanniassa sekä seikkoja, joiden perusteella heitä epäillään salamurhayrityksestä.