Putin: Britannian myrkkyiskusta epäillyt siviileitä – ”toivottavasti he tulevat kertomaan oman tarinansa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putin: Britannian myrkkyiskusta epäillyt siviileitä – ”toivottavasti he tulevat kertomaan oman tarinansa”

Julkaistu: 12.9.2018 10:36

Venäjän presidentti kiisti rikosepäilyt miehiä vastaan.

Presidentti Vladimir Putin sanoo Venäjän tunnistaneen ex-kaksoisagentti Sergei Skripalin myrkytysyrityksestä epäillyn mieskaksikon. Putinin mukaan miehet ovat siviileitä.

Sergei Skripal ja hänen tyttärensä yritettiin myrkyttää harvinaisella novitshok-hermomyrkyllä maaliskuussa Britanniassa.

Britit epäilevät myrkyttämisestä kahta Venäjän kansalaista, jotka brittien mukaan ovat Venäjän sotilastiedustelun GRU:n palveluksessa.

Putin kiisti tämän lausunnossaan ja luonnehti, että tapauksessa ei ole mitään erityistä tai rikollista. Hän sanoi toivovansa, että miehet tulisivat julkisuuteen ja kertoisivat maailmalle oman versionsa tapahtumista.

Lue lisää: Skripalien murhayrityksestä syytetyt kuljettivat myrkyn Britanniaan hajuvesipullossa – tämä heistä tiedetään nyt

Britannian viranomaiset julkaisivat viime viikolla miehistä kansainvälisen etsintäkuulutuksen. Luovutuspyyntöä Venäjälle ei ole tehty, koska Venäjä ei kuitenkaan luovuttaisi miehiä.

Alla IS:n koostama aikajana miesten liikkeistä Britanniassa sekä seikkoja, joiden perusteella heitä epäillään salamurhayrityksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?