Ulkomaat

Trumpit hiljentyivät Pennsylvaniassa lennon 93 uhrien muistopaikalla – ”Tämä pelto on nyt amerikkalaisen uhman monumentti”

Julkaistu:

Presidenttipari osallistui syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muisteloihin Pennsylvanian Shanksvillessä.
Yhdysvalloissa on vietetty tiistaina syyskuun 11. päivän terrori-iskujen 17. vuosipäivää. Presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump vierailivat Pennsylvanian Shanksvillessä, jossa he osallistuivat muistotilaisuuteen.


Al-Qaida-järjestön terroristit lensivät kaapatuilla lentokoneilla päin New Yorkin WTC-pilvenpiirtäjiä sekä puolustusministeriön hallintorakennusta Pentagonia Washingtonissa syyskuussa 2001. Terroristien suunnitelmat kolmanteen kohteeseen törmäämisestä kuitenkin kariutuivat, kun United Airlinesin lennon 93 matkustajat nousivat vastarintaan, jolloin kone putosi Shanksvillessä sijaitsevalle pellolle.

Lue lisää: 17 kuvaa, jotka otettiin 11.9.2001: Katso dramaattiset sekunnit WTC-iskusta


Alueelle valmistui juuri ennen muistopäivää betonista ja teräksestä tehty muistomerkkitorni, jossa on 40 tuulikelloa, yksi kunkin lennon 93 uhrin muistoksi. Trumpit hiljentyivät hetkeksi Tower of Voices -nimisen (suomeksi ”äänten torni”) muistomerkin äärelle, josta näkee myös koneen syöksypaikalle.


– He nousivat lentokoneeseen vieraina, mutta he siirtyivät ajasta ikuisuuteen liitettynä yhteen ikuisesti todellisina sankareina, Trump kommentoi lennon 93 matkustajia ja miehistöä Reutersin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä pelto on nyt amerikkalaisen uhman monumentti. Tämä muistopaikka on nyt viesti maailmalle: Amerikka ei tule koskaan, ikinä alistumaan tyranniaan, presidentti jatkoi.


Trump ylisti lennolla 93 mukana olleita myös siitä, että he pelastivat sankarillisella teollaan todennäköisesti lukuisia ihmishenkiä.

Lue myös: Suomalaissukuinen Elizabeth nousi lennolle 11. syyskuuta 2001 – viimeinen puhelu: ”Hei äiti. Meidät on kaapattu”

Syyskuun 11. päivän iskuja muisteltiin Pennsylvanian lisäksi myös New Yorkissa ja Washingtonissa. Kaikkiaan iskuissa kuoli lähes 3 000 ihmistä.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. CNN pyysi uutta oikeuskäsittelyä, Acosta taas vaarassa menettää kulkulupansa
   Ulkomaat
  3. Kaahareihin kyllästynyt italialaiskylä hankki peltipoliisin – Suomen tehokkain nopeusvalvontakamera ei pääse lähellekään näitä lukemia
   Ulkomaat
  4. Fuego-tulivuori ajoi taas tuhannet ihmiset kodeistaan Guatemalassa – ”On lähdettävä niin pian kuin pystyy”
   Ulkomaat
  5. Trump aiheutti hämmennystä Kaliforniassa: Suomi-kommentin lisäksi haukkui poliitikkoa alatyyliin ja syytti sotilasjohtajaa viivyttelystä
   Ulkomaat
  6. Pääkirjoitus: Suurlähettiläs Kuznetsovin puhuttelu oli paikallaan – Venäjä on yhä selityksen velkaa
   Pääkirjoitus
  7. ”Kenellä pitää olla jatkossa oikeus yksityisautoon?” Kansanedustaja Anna Kontulan kolumnista nousi kohu – nyt hän kertoo, mitä tarkoitti
   Kotimaa
  8. Tunti sitten
  9. Voimisteluliitto poisti kohuvalmentajan harjoitusmenetelmiä esitelleen videon – ”On mennyt ihan veltoksi”
   Muut lajit
  10. Toivo aseiden vaikenemisesta Jemenissä heräsi – sotiminen jatkui siitä huolimatta
   Ulkomaat
  11. Treffit päättyvät kuumiin tunnelmiin – Bachelorette-Jenny tekee suoran ehdotuksen: ”Meillä olisi mahdollisuus jäädä yöksi”
   Viihde
  12. Soini: Venäjän kanssa jatketaan gps-keskustelua – ”Meillä on ollut selkeä käsitys siitä, että häirintä on tullut Venäjän puolelta”
   Kotimaa
  13. Näytä lisää