Ulkomaat

Trumpit hiljentyivät Pennsylvaniassa lennon 93 uhrien muistopaikalla – ”Tämä pelto on nyt amerikkalaisen uhman monumentti”

Julkaistu:

Presidenttipari osallistui syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muisteloihin Pennsylvanian Shanksvillessä.
Yhdysvalloissa on vietetty tiistaina syyskuun 11. päivän terrori-iskujen 17. vuosipäivää. Presidentti Donald Trump ja hänen puolisonsa Melania Trump vierailivat Pennsylvanian Shanksvillessä, jossa he osallistuivat muistotilaisuuteen.


Al-Qaida-järjestön terroristit lensivät kaapatuilla lentokoneilla päin New Yorkin WTC-pilvenpiirtäjiä sekä puolustusministeriön hallintorakennusta Pentagonia Washingtonissa syyskuussa 2001. Terroristien suunnitelmat kolmanteen kohteeseen törmäämisestä kuitenkin kariutuivat, kun United Airlinesin lennon 93 matkustajat nousivat vastarintaan, jolloin kone putosi Shanksvillessä sijaitsevalle pellolle.

Lue lisää: 17 kuvaa, jotka otettiin 11.9.2001: Katso dramaattiset sekunnit WTC-iskusta


Alueelle valmistui juuri ennen muistopäivää betonista ja teräksestä tehty muistomerkkitorni, jossa on 40 tuulikelloa, yksi kunkin lennon 93 uhrin muistoksi. Trumpit hiljentyivät hetkeksi Tower of Voices -nimisen (suomeksi ”äänten torni”) muistomerkin äärelle, josta näkee myös koneen syöksypaikalle.


– He nousivat lentokoneeseen vieraina, mutta he siirtyivät ajasta ikuisuuteen liitettynä yhteen ikuisesti todellisina sankareina, Trump kommentoi lennon 93 matkustajia ja miehistöä Reutersin mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä pelto on nyt amerikkalaisen uhman monumentti. Tämä muistopaikka on nyt viesti maailmalle: Amerikka ei tule koskaan, ikinä alistumaan tyranniaan, presidentti jatkoi.


Trump ylisti lennolla 93 mukana olleita myös siitä, että he pelastivat sankarillisella teollaan todennäköisesti lukuisia ihmishenkiä.

Lue myös: Suomalaissukuinen Elizabeth nousi lennolle 11. syyskuuta 2001 – viimeinen puhelu: ”Hei äiti. Meidät on kaapattu”

Syyskuun 11. päivän iskuja muisteltiin Pennsylvanian lisäksi myös New Yorkissa ja Washingtonissa. Kaikkiaan iskuissa kuoli lähes 3 000 ihmistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt