Saudiprinsessa: Vorot veivät 800 000 euron edestä koruja luksushotellin sviitistä Pariisissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saudiprinsessa: Vorot veivät 800 000 euron edestä koruja luksushotellin sviitistä Pariisissa

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan prinsessan sviitistä ei ole löytynyt murtojälkiä. Koruryöstöt kyseisellä alueella ovat kuitenkin varsin yleisiä.

Ritz-hotelli on yksi Pariisin ylellisimmistä majoituspaikoista.­

10.9.2018 23:57

Saudiprinsessa on tehnyt Pariisissa poliisille rikosilmoituksen. Prinsessan sviitistä Ritz-hotellista oli hänen mukaansa kadonnut perjantaina koruja 800 000 euron edestä.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters poliisilähteeltä saatuihin tietoihin viitaten. Prinsessan nimeä ei ole kerrottu tiedotusvälineille.

Uutistoimiston tietojen mukaan prinsessan sviitissä ei ole havaittu murtojälkiä. Nainen on kertonut syyttäjille, ettei hänen omaisuutensa ollut huoneen kassakaapista. Luksushotellin tiedottaja ei kommentoinut tapausta Reutersille.

Mikäli tapaus tosiaan vahvistuu murroksi, olisi kyseessä jo toinen Place Vendomen aukiolla sijaitsevaan hienostohotelliin kohdistunut ryöstö tänä vuonna.

Tammikuussa kirveillä varustautuneet vorot tunkeutuivat hotellin aulaan ja varastivat miljoonien dollareiden arvosta kaulakoruja ja muita koruja näyttelyvitriineistä. Poliisi onnistui tuolloin nappaamaan kaksi voroista verekseltään. Kolmas yritti paeta ryöstösaaliin kanssa skootterilla, mutta kaikki varastetut korut on sittemmin löydetty.

Lue lisää: Ryöstäjät ampuivat Pariisin Ritzissä vietyään yli 4 miljoonan korut

Reutersin mukaan aseelliset ryöstöt eivät ole poliisin jatkuvasta partioinnista huolimatta täysin tavattomia hienostoalueella, jossa sijaitsee kymmeniä luksusliikkeitä ja korukauppoja. Esimerkiksi joulukuussa 2017 erään miehen onnistui varastaa kaksi timanttia ja kaksi sormusta, joiden arvo oli yhteensä 5,5 miljoonaa euroa. Mies korvasi kähveltämänsä arvoesineet halvoilla jäljennöksillä.

Myös tosi-tv-tähti Kim Kardashian ryöstettiin Pariisissa lokakuussa 2016, kun supertähti oli kaupungissa osallistuakseen Pariisin muotiviikolle. Kardashian ryöstettiin vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Ritz-hotellista. Myös Kardashianilta vietiin miljoonien arvoista koruja.

Lue myös: Kim Kardashian kertoo yksityiskohtaisesti: näin dramaattinen ryöstö eteni – ”Hän osoitti aseella minua”

Ritzin heikot turvatoimet ovat saaneet pyyhkeitä myös edesmenneen prinsessa Dianan entiseltä turvamieheltä Alan McGregorilta. Diana majoittui hienostohotellissa juuri ennen kuolemaan johtanutta autokolaria. McGregor ei ollut kohtalokkaana iltana mukana Pariisissa, mutta hotelli oli tullut miehelle tutuksi aiemmilta matkoilta.

– Näin niin monia aukkoja turvajärjestelyissä ja outoja tapahtumia hotellissa, että tiesin jotain tulevan tapahtumaan. Turvatoimet kuolinyönä olivat naurettavan huonot.

Lue lisää: Prinsessa Dianan ex-turvamies astui julkisuuteen – rajuja väitteitä kuolinillan tapahtumista: ”Turvatoimet olivat naurettavan huonot”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?