Ulkomaat

Raskaana olevaa ruotsidemokraattien poliitikkoa uhkailtiin äänestyspaikalla – ”Hän sanoi, että tappaisi meidät”

Julkaistu: , Päivitetty:

Raskaana olevan ruotsidemokraattien Orpanan henkeä uhattiin kesken vaalityön.
Kahta ruotsidemokraattien poliitikkoa on uhkailtu Nynäshamnissa äänestyspaikalla. Poliitikot jakoivat ruotsidemokraattien äänestyslappuja vaalihuoneiston luona, kun kaksi nuorta tulivat ja uhkasivat tappaa heidät.

Toinen poliitikoista, ruotsidemokraattien Nynäshamnin puheenjohtaja Emilia Orpana kertoo tilanteen olleen hyvin uhkaava.

– Hän sanoi, että hän potkisi kollegaani päähän ja tappaisi meidät.

– Olen raskaana ja olin huolissani, että hän löisi minua vatsaan. Se oli uhkaava tilanne, ja olin valtavan peloissani, kertoi Orpana Aftonbladetille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Samat tekijät uhkasivat myös yhtä äänestäjää. Poliisi vahvistaa tilanteen ja tutkii sitä laittomana uhkauksena.

Kokoomuspoliitikkoa nimiteltiin Lundissa

Kokoomuksen Ann Heberlein kertoi Aftonbladetille, että häntä haukuttiin muun muassa fasistiksi ja uhkailtiin vaalihuoneistolla Lundissa.

– Hän sanoi, että olen hyvyyttä vastaan ja että koko Ruotsi vihaa minua, Heberlein sanoi Aftonbladetille.

Heberlein kertoo yrittäneensä keskustella noin 30-vuotiaan miehen kanssa, mutta keskustelu johti vain huoritteluun. Heberlein soitti miehelleen, joka tuli paikan päälle polkupyörällä ja soitti poliisit paikalle, jolloin tekijä poistui paikalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lentäviä maitopurkkeja Karlskogassa

Karlskogassa nuoret pojat heittivät pieniä maitopurkkeja vaalipaikalle jonottaneiden päälle ja katosivat polkupyörillä paikan päältä. Poliisi sai pojat kiinni eikä tutki tapausta rikoksena.

Poliisin vaaliyksikön tiedottaja Katarina Friskman kertoo ruotsalaiselle tietotoimisto TT:lle, että vaalipäivä on edennyt kokonaisuudessaan rauhallisesti.

– Joitain yksittäisiä laittomia uhkauksia on raportoitu vaalihuoneistoilla, mutta sellaiset tapaukset hoidetaan paikallisesti eikä ole tapauksia, joissa poliisin kansallisen vaaliyksikön olisi pitänyt ryhtyä toimenpiteisiin, kommentoi Friskman.