Elon Musk poltti pilveä haastattelussa sekä heilui liekin­heittimen ja miekan kanssa – Teslan kurssi lähti syöksyyn

Julkaistu:

Yhdysvallat
Teslan pörssikurssi lähti jyrkkään alamäkeen, kun kaksi johtajaa erosi tehtävistään ja toimitusjohtaja esiintyi sekavana haastattelussa.
Miljardööri ja Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtajan Elon Muskin alamäki syvenee. Amerikkalaislehti New York Times paljasti elokuisessa artikkelissaan, että jotkut Teslan hallituksen jäsenet ovat olleet huolissaan Muskin Ambien-lääkkeen käytöstä. Se on rauhoittava lääke, joka auttaa nukahtamaan.

Myös Musk itse kertoi kuluneen vuoden olleen ”musertava” ja ”tuskallisin hänen urallaan”. Haastattelussa hänen tunnetilansa vaihteli itkun ja naurun välillä ja hän paljasti muun muassa, että hänen ystävänsä ovat olleet huolissaan yrittäjän voinnista.

Lue lisää: Elon Musk itki ja nauroi sekavassa lehtihaastattelussa: Firma huolissaan lääkkeiden käytöstä – Teslan osakkeet lähtivät syöksyyn

Teslan osakkeet lähtivät syöksyyn elokuisen haastattelun jälkeen. Sama ilmiö toistui nyt, kun yhtiön osake sukelsi perjantaina yhdeksän prosenttia. Romahdus tuli pian sen jälkeen, kun kirjanpidosta vastaava Dave Morton ja henkilöstöjohtaja Gabrielle Toledano ilmoittivat eroavansa tehtävistään sähköautoyhtiössä ja Musk antoi vielä kaupan päälle erikoisen haastattelun kalifornialaiskoomikko Joe Roganille.

Suorana YouTubessa lähetetyssä haastattelussa toistuivat taas myös synkähköt teemat. Moni saattaa olla kateellinen miljardöörille, mutta 47-vuotias Musk itse sanoi CNN:n mukaan Roganille olevansa eri mieltä.

– En usko, että kukaan todella haluaisi olla minä. En usko, että se olisi ihmisten mielestä kovin kivaa.

Teslan on tiedetty olleen ongelmissa uuden Model 3:n tuotannon kanssa. Musk sanoikin, että juuri Teslan johtaminen on hänen vaikein tehtävänsä.

– On aika vaikeaa pitää autoyhtiö hengissä.

Kovasta työtahdistaan tunnettu Musk otti monien yllätykseksi myös henkoset Roganin tarjoamasta marijuana-sätkästä ja totesi, että sehän on Kaliforniassa laillista. Hän sanoi kuitenkin, ettei polta pilveä juuri koskaan, koska hänen mielestään siitä on haittaa tuotteliaisuudelle.

– Se on kuin kupillinen kahvia käänteisellä vaikutuksella.
Kokonaistunnelma haastattelussa ei ollut synkkä, vaikka vakavat aiheetkin olivat esillä. Pilven polttelu ja viskin siemailu eivät nimittäin jääneet ainoiksi erikoisiksi käänteiksi, jotka melkein 100 000 katsojaa näkivät suorana. Musk nimittäin heilui Roganin Instagramissa julkaiseman kuvan perusteella haastattelun yhteydessä myös liekinheittimen ja otti CNN:n mukaan esille myös Samurai-miekan.

Tesla-pomo kohautti myös heinäkuussa antamalla erikoisia lausuntoja Thaimaassa luolaan jumiin jääneiden jalkapalloilijapoikien pelastusoperaation yhteydessä. Musk haukkui tuolloin erästä operaatioon osallistuneista sukeltajista pedofiiliksi.

Lue lisää: Elon Musk loukkasi törkeästi Thaimaan luolasukeltajaa – pyytää nyt anteeksi

Musk pyysi anteeksi loukkaavia puheitaan. Aiemmin tällä viikolla brittilehti Guardian kuitenkin uutisoi, että Musk oli jälleen lähettänyt sukeltajaa koskevia pedofiilisyytöksiä sähköpostitse eräälle toimittajalle. Buzzfeedin julkaisemien viestien mukaan Musk vihjaili brittisukeltajan muuttaneen Thaimaahan saadakseen ”lapsivaimon”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt