Telegraph: Skripalien myrkytyksestä epäillyt esiintyivät liikemiehinä ja saivat viisumin Pietarista

Julkaistu:

Brittilehti kertoi saaneensa lisätietoja Britannian etsintäkuuluttamista venäläisepäillyistä.
Britanniassa selvitetään kiivaasti ex-vakooja Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksestä epäilyjen venäläismiesten liikkeitä. Daily Telegraph -lehti kertoo nyt lähteisiinsä perustuen, että miesten jäljet johtavat myös Pietariin.

Telegraphin mukaan Aleksandr Petrov ja Ruslan Boshirov -nimillä esiintyneet miehet olivat hakeneet ja saaneet viisumin Britanniaan maan Pietarin-konsulaatista. He olivat kertoneet työskentelevänsä kansainvälisen kaupan parissa, esittäneet siitä todistukset ja perustelleet viisumihakemustaan myös pankkitilitiedoillaan. Telegraph ei nimennyt tietolähdettään.

Lue lisää: Skripalien murhayrityksestä syytetyt kuljettivat myrkyn Britanniaan hajuvesipullossa – tämä heistä tiedetään nyt

Britannian viranomaiset uskovat, että miehet esiintyivät väärillä nimillä ja he ovat todellisuudessa Venäjän sotilastiedustelun GRU:n agentteja. Heidän on kerrottu matkustaneen väärillä henkilöllisyyksillään aiemminkin ulkomaille. Heidän oikeiden henkilöllisyyksiensä uskotaan olevan brittitiedustelun tiedossa.


Britannia on julkaissut miehistä kansainvälisen etsintäkuulutuksen. Venäjä on kiistänyt tietävänsä miehistä mitään ja todennut, että Britannian esittämät kuvatodisteet miesten liikkeistä eivät ole todisteita salamurhasuunnitelmasta ja -toteutuksesta.