Painiharjoitukset päättyivät räjähdykseen Kabulissa – Isisin tekemän kaksoisiskun nuorimmat uhrit vain 10-vuotiaita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Painiharjoitukset päättyivät räjähdykseen Kabulissa – Isisin tekemän kaksoisiskun nuorimmat uhrit vain 10-vuotiaita

Julkaistu: 6.9.2018 14:07

Kaksi pommia vaativat yhteensä ainakin 26 ihmisen hengen Afganistanin Kabulissa keskiviikkona.

Ainakin 26 ihmistä kuoli ja 91 loukkaantui painisalille tehdyssä kaksoispommi-iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa keskiviikkona, kertoi Reuters.

  • Kuvaa tapahtumapaikalta on nähtävissä yllä olevalla videolla.

AFP:n mukaan salilla oli käynnissä normaalit painiharjoitukset, kun sisälle tunkeutunut mies ampui ovella olleen nuoren ja aseettoman vartijan. Hetken kuluttua hän räjäytti itsensä painijoiden läheisyydessä.

Painisalin edustalla olevaa katua siivottiin torstaina.

Painisalin edustalla olevaa katua siivottiin torstaina.

Nuorimpien uhrien kerrottiin olleen vain 10-vuotiaita.

Tuntia myöhemmin painisalin ulkopuolelle ajettiin auto, joka räjähti pian saavuttuaan. Tämä pommi oli ilmeisesti kohdistettu pelastustyöntekijöihin ja toimittajiin, jotka olivat saapuneet paikalle ensimmäisen pommi-iskun jälkeen.

Miehet tutkivat edellisenä päivänä terrori-iskujen kohteeksi joutunutta painisalia torstaina Kabulissa.

Miehet tutkivat edellisenä päivänä terrori-iskujen kohteeksi joutunutta painisalia torstaina Kabulissa.

Toisessa iskussa kuolleiden joukossa oli kaksi paikallisen Tolo News -kanavan toimittajaa. Neljä tiedotusvälineiden työntekijää loukkaantui.

– Kuolleita ja haavoittuneita oli kaikkialla. Kaikki peittyivät lasimurskaan ja sirpaleisiin ja huusivat rakkaittensa perään, painija Sayed Rohullah, 14, kertoi AFP:lle sairaalavuoteelta käsin.

Sayed Rohullah, 14, selvisi iskusta hengissä.

Sayed Rohullah, 14, selvisi iskusta hengissä.

Terroriristijärjestö Isis on ilmoittautunut iskujen tekijäksi. Painisali sijaitsee shiiamuslimien asuttamassa naapurustossa, ja shiiat ovat olleet aiemminkin Isisin iskujen kohteina.

Lue myös: Tällainen on Afganistan-raportti, jonka vuoksi Migri jäädytti turvapaikkahakemukset – surmansa saanut tänä vuonna jo 1692 siviiliä

Teko tuomittiin voimakkaasti sekä Afganistanissa että ulkomailla.

– Tämä viimeisin kyyninen terroriteko, joka kohdistui tavallisiin kabulilaisiin, ensihoitajiin ja toimittajiin, oli erittäin järkyttävä, kommentoi muun muassa YK:n pääsihteerin Afganistanin-erityisedustaja Tadamichi Yamamoto julkaisemassaan lausunnossa.

Tuoreimmat osastosta