Painiharjoitukset päättyivät räjähdykseen Kabulissa – Isisin tekemän kaksoisiskun nuorimmat uhrit vain 10-vuotiaita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Painiharjoitukset päättyivät räjähdykseen Kabulissa – Isisin tekemän kaksoisiskun nuorimmat uhrit vain 10-vuotiaita

Kaksi pommia vaativat yhteensä ainakin 26 ihmisen hengen Afganistanin Kabulissa keskiviikkona.

6.9.2018 14:07

Ainakin 26 ihmistä kuoli ja 91 loukkaantui painisalille tehdyssä kaksoispommi-iskussa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa keskiviikkona, kertoi Reuters.

  • Kuvaa tapahtumapaikalta on nähtävissä yllä olevalla videolla.

AFP:n mukaan salilla oli käynnissä normaalit painiharjoitukset, kun sisälle tunkeutunut mies ampui ovella olleen nuoren ja aseettoman vartijan. Hetken kuluttua hän räjäytti itsensä painijoiden läheisyydessä.

Painisalin edustalla olevaa katua siivottiin torstaina.­

Nuorimpien uhrien kerrottiin olleen vain 10-vuotiaita.

Tuntia myöhemmin painisalin ulkopuolelle ajettiin auto, joka räjähti pian saavuttuaan. Tämä pommi oli ilmeisesti kohdistettu pelastustyöntekijöihin ja toimittajiin, jotka olivat saapuneet paikalle ensimmäisen pommi-iskun jälkeen.

Miehet tutkivat edellisenä päivänä terrori-iskujen kohteeksi joutunutta painisalia torstaina Kabulissa.­

Toisessa iskussa kuolleiden joukossa oli kaksi paikallisen Tolo News -kanavan toimittajaa. Neljä tiedotusvälineiden työntekijää loukkaantui.

– Kuolleita ja haavoittuneita oli kaikkialla. Kaikki peittyivät lasimurskaan ja sirpaleisiin ja huusivat rakkaittensa perään, painija Sayed Rohullah, 14, kertoi AFP:lle sairaalavuoteelta käsin.

Sayed Rohullah, 14, selvisi iskusta hengissä.­

Terroriristijärjestö Isis on ilmoittautunut iskujen tekijäksi. Painisali sijaitsee shiiamuslimien asuttamassa naapurustossa, ja shiiat ovat olleet aiemminkin Isisin iskujen kohteina.

Lue myös: Tällainen on Afganistan-raportti, jonka vuoksi Migri jäädytti turvapaikkahakemukset – surmansa saanut tänä vuonna jo 1692 siviiliä

Teko tuomittiin voimakkaasti sekä Afganistanissa että ulkomailla.

– Tämä viimeisin kyyninen terroriteko, joka kohdistui tavallisiin kabulilaisiin, ensihoitajiin ja toimittajiin, oli erittäin järkyttävä, kommentoi muun muassa YK:n pääsihteerin Afganistanin-erityisedustaja Tadamichi Yamamoto julkaisemassaan lausunnossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?