Turistihotellissa menehtyneen brittiläispariskunnan kuolinsyy selviämässä – hotellin hygieniassa räikeitä puutteita

rac

Julkaistu:

egypti
Egyptissä kauhujen hotellista on löytynyt lisää bakteereita.
Egyptin Hurghadassa Steigenberger Aqua Magic -hotellissa, jossa elokuun puolivälissä oudoissa olosuhteissa kuoli brittiläinen turistipariskunta John Cooper, 69, ja Susan Cooper, 63, on löytynyt suuri määrä koli- ja stafylokokkibakteeria. Cooperit todennäköisesti kuolivat bakteerin aiheuttamaan infektioon, kertoo The Guardian.

Lue lisää: Brittipari kuoli mystisesti turistihotellissa – Telegraph: Samassa paikassa asuneilta löytyi kivulias bakteeri-infektio

Matkajärjestäjä Thomas Cook kertoi keskiviikkona, että sen omassa tutkinnassa selvisi, että hotellin elintarvikkeet ja hygienia eivät täyttäneet standardivaatimuksia elokuussa.

Stafilokokki aiheuttaa usein iho-oireita, mutta saattaa johtaa myrkylliseen bakteeri-infektioon, joka johtaa nopeasti kuolemaan, ellei sitä hoideta viipymättä.

Kolibakteeri taas aiheuttaa kovia vatsavaivoja ja pienessä osassa tapauksia hengenvaarallista munuaisten vajaatoimintaa.

Thomas Cook on kertonut saaneensa ilmoituksia muidenkin hotellin asukkaiden sairastumisista. Asiakkaat valittivat matkajärjestäjälle hotellin tarjoilemasta raasta kanasta ja likaisista juoma-astioista ja raportoivat ihmisten olleen niin sairaita, että jotkut ulostivat tahattomasti uima-altaaseen.

Telegraph kertoi aiemmin, että kaksi hotellissa Cooperien kanssa samaan aikaan ollutta sairastui shigellabakteeriin.

Ilman- ja vedenlaatua mittaavissa testeissä ei löydetty mitään poikkeavaa. Yhtiön asiantuntijat eivät ole vielä tutkineet hotellihuoneetta, jossa pariskunta kuoli, koska se on Egyptin viranomaisten valvonnassa.
Tapauksen vuoksi matkanjärjestäjä Thomas Cook ilmoitti siirtävänsä noin 300 asiakastaan hotellista toisaalle.

Lue lisää: Myös Suomesta myydään matkoja hotelliin, jossa brittituristit kuolivat

Lue lisää: Brittipariskunnan hotellikuolema Egyptissä yhä mysteeri – ilmastoinnista ei löytynyt vikaa