Ulkomaat

Tältä näytti sisällä Emiratesin koneessa, jonka viranomaiset eristivät JFK:lla – Dubain-lennolla ainakin 19 sairastunutta

Julkaistu:

Dubaista New Yorkiin matkalla ollut kone eristettiin keskiviikkona JFK:n lentokentälle, kun viranomaisten tietoon tuli useiden ihmisten sairastuminen lennolla. Yllä olevalla videolla näet kuvaa koneen sisältä.
Ainakin 19 ihmistä sairastui keskiviikkona Emirates-lentoyhtiön lennolla Dubaista New Yorkiin, kertoo uutistoimisto Reuters. Heistä kymmenen vietiin sairaalahoitoon, ja Emiratesin mukaan kolme heistä kuului koneen henkilökuntaan. Uutistoimiston mukaan huonoa oloaan valitteli kuitenkin sata matkustajaa.

Airbus A380 -mallin koneessa oli yli 500 matkustajaa. Viranomaiset tutkivat matkustajia koneessa. Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin keskiviikkona, että amerikkalaisviranomaisten mukaan ainakin 100 ihmistä sairastui keskiviikkona Emirates-lentoyhtiön lennolla Dubaista New Yorkiin. Lentoyhtiö Emirates sanoi aiemmassa lausunnossaan, että sairastuneita olisi ollut kymmenen.


Yksi koneessa olleista matkustajista kommentoi tapahtumia uutiskanava CNN:lle. Hänen mukaansa koneessa kuului runsaasti yskimistä jo silloin, kun se oli vasta lähdössä Dubaista.

– Pyysin (lentoemännältä) hengityssuojainta ennen nousua, mutta sellaista ei ollut saatavilla, kertaa Erin Sykes CNN:lle lennon tapahtumia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Oli ilmiselvää, että iso joukko ihmisiä oli sairaana jo ennen nousua, hän jatkaa. Ihmiset yskivät koko ajan. Nyt monella on 38 asteen kuume. Heitä ei olisi missään tapauksessa pitänyt päästää lentämään siinä kunnossa, hän toteaa.

Sykesin mukaan 14 tunnin suora lento sujui hyvin tasaisesti, joten hän ei usko, että matkustajat olisivat sairastuneet turbulenssin tai ilmataudin seurauksena.
  • Voit katsoa Sykesin kuvaaman videon koneen sisältä jutun pääkuvana olevalta videolta.
Amerikkalaisviranomaiset ovat tiedottaneet, että sairastuneilla on esiintynyt yskää ja kuumetta. Sitä, onko tauti tavallista flunssaa vai mahdollisesti jotain vakavampaa, ei ole kerrottu toistaiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt