Dubaista saapunut matkustajakone eristettiin New Yorkissa – sisällä ainakin 100 sairastunutta matkustajaa

Amerikkalaisviranomaisten mukaan oireisiin kuuluu yskää ja kuumetta. Osa matkustajista on viety jo sairaalaan.

5.9.2018 19:21

Uutistoimisto Reuters kertoo, että ainakin 100 ihmistä on sairastunut keskiviikkona Emirates-lentoyhtiön lennolla Dubaista New Yorkiin.

Airbus A388 -mallin kone eristettiin JFK:n kansainvälisellä lentokentällä ja terveysviranomaiset tutkivat matkustajia koneessa. Koneessa on ilmeisesti 521 matkustajaa.

Yhdysvaltain sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen CDC on Reutersin mukaan vahvistanut lausunnossaan, että sairastuneita on ainakin 100. Sairastuneet ovat viranomaisten mukaan yskineet ja heille on noussut kuume. Sitä, mistä taudista tarkalleen ottaen on kyse, ei ole kerrottu vielä tarkemmin.

Lentoyhtiö tiedotti aiemmin, että lennolla EK203 sairastuneita matkustajia olisi kymmenen ja että heidät olisi viety sairaalahoitoon. Yhtiö ei kertonut tarkemmin sairastuneiden matkustajien oireista.

Matkustajan ottamien kuvien perusteella koneen ulkopuolella odotti useita ambulansseja ja poliisiautoja.

Reuters sai Twitterin välityksellä yhteyden lennolla olleeseen Larry Cobeniin, joka latasi kuvia koneen sisältä Twitteriin. Kuvissa näkyy, että koneen ulkopuolella odotti poliisiautoja ja ambulansseja.

– Meille on kerrottu ainoastaan, että koneessa on sairaita matkustajia ja että meidän täytyy pysyä koneessa, Coben viestitti Reutersille mikroblogipalvelun kautta.

CNN:n mukaan mies kertoi lisäksi Twitterissä, että viranomaiset olivat pyytäneet matkustajia täyttämään CDC:n lomakkeen ennen poistumistaan koneesta.

CDC:n tiedottajan Benjamin Haynesin mukaan oireettomat matkustajat saivat kuitenkin jatkaa matkaansa suunnitelmiensa mukaan.

Kyseessä oli Emirates-lentoyhtiön lento Dubaista New Yorkiin. Lennolla oli tiettävästi 521 matkustajaa.

CDC tutkii tiedottajan mukaan yhä olevia sairaita matkustajia ja järjestää heille kuljetuksen sairaaloihin. Joitain matkustajia on New Yorkin pelastusviranomaisten mukaan kuljetettu jo sairaalaan, eikä heidän tilansa ole ollut hengenvaarallinen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan New Yorkin pormestarin Bill de Blasion tiedottaja Eric Phillips on sanonut, että osa sairastuneista matkustajista on mahdollisesti tullut lennolle Mekasta, jossa jyllää parhaillaan kova flunssa-aalto.

Uutistoimistojen mukaan myös presidentti Donald Trumpille on kerrottu asiasta ja Valkoinen talo seuraa tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?