Trump kiistää paljastuskirjan väitteet: "Petollista kansalaisten huijaamista" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump kiistää paljastuskirjan väitteet: "Petollista kansalaisten huijaamista"

Donald Trump on julkaissut Twitterissä useita tuoreen kirjan väitteitä oikaisevia viestejä.

Donald Trump.

5.9.2018 3:59

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vastannut häntä koskevan paljastuskirjan väitteisiin. Trump julkaisi Twitterissä lukuisia kirjan väitteitä oikaisevia viestejä.

Lue lisää: Watergate-journalistin paljastuskirja: Avustajat varastavat Trumpilta papereita estääkseen uusia katastrofeja

Trumpin kansliapäällikkö John Kelly kirjoittaa Trumpin julkaisemassa lausunnossa, että kirjan väittämät ovat täyttä kukkua, jolla yritetään häiritä työtä Valkoisessa talossa. Journalisti Bob Woodwardin kirja väittää esimerkiksi Kellyn nimittäneen Trumpia idiootiksi.

– Ajatus siitä, että olisin kutsunut presidenttiä idiootiksi ei ole totta, itse asiassa asia on täysin päinvastoin, Kelly kirjoittaa ja tähdentää, että hänen ja Trumpin suhde on avoin ja luja.

Myös puolustusministeri James Mattisin lausunto päätyi Trumpin Twitter-sivulle. Woodwardin kirjassa Mattisin esitetään selittäneen juurta jaksain Trumpille, miksi Yhdysvaltojen sotajoukkojen pitäminen Etelä-Koreassa on hintansa arvoista Pohjois-Korean uhitellessa. Kun Trump ei edelleenkään tunnu ymmärtävän Mattisin viestiä, puolustusministerin kerrotaan todenneen lähipiirilleen, että Trumpin ymmärryskyky on 10–12-vuotiaan tasolla.

– En ole koskaan esittänyt tai kuullut Woodwardin kirjassa suuhuni laitettuja halventavia sanoja presidentistä, Mattisin lausunnossa todetaan.

Lue lisää: Paljastuskirja: Trump pyysi tappamaan Syyrian presidentin – puolustusministeri ei noudattanut käskyä

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders puolestaan sanoo, että kirjan syytökset ovat entisten tyytymättömien työntekijöiden tekaisemia.

Trump päättää tviittailun omaan kommenttiinsa tuomitsemalla kirjan tarinat petollisiksi sepitteiksi, joilla kansalaisia huijataan. Trump myös epäilee Woodwardin toimivan demokraattien asiamiehenä.

Muun muassa Watergate-skandaalista uutisoineen, palkitun journalisti Bob Woodwardin Trump-kirja Fear (Pelko) on määrä julkaista viikon kuluttua. CNN ja Washington Post julkaisivat tiistaina ennakkoon poimintoja kirjasta, jonka on määrä ilmestyä viikon päästä. Woodwardin kirja perustuu Trumpin lähipiirin nimettömiin haastatteluihin ja hänelle vuodettuihin kirjallisiin lähteisiin.

Kirja esittää myös, että Valkoisessa talossa on perustavanlaatuinen luottamusongelma Trumpin ja hänen avustajiensa välillä. Kirjan mukaan Trumpin lähimmät avustajat luottavat häneen niin vähän, että ovat valmiita jopa varastamaan papereita presidentin pöydältä.

Tarkoituksena on estää Trumpia tekemästä päätöksiä, jotka avustajien mielestä vaarantaisivat maan turvallisuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?