John McCain suunnitteli itse muistotilaisuutensa – Trump ei tervetullut, puhujina Obama ja Bush

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Aivosyöpään kuolleen senaattori John McCainin muistotilaisuus tuo yhteen puolueet, mutta presidentti Trumpia ei nähdä paikalla.
Viime viikolla kuollut yhdysvaltalaissenaattori John McCain sai tänään näyttävät hyvästit televisioidussa muistotilaisuudessa Washingtonin National Cathedralissa. Aivosyöpää sairastanut McCain suunnitteli itse tilaisuuden, jossa entiset presidentit, demokraatti Barack Obama ja republikaani George W. Bush pitivät muistopuheet.
  • Katso jutun alussa olevalta videolta CNN:n kooste muistotilaisuudesta.
Sekä Obama että Bush kumpikin kilpailivat presidenttiydestä republikaani McCainin kanssa. McCainin suhtautuminen häviöönsä Obamaa vastaan nostatti entuudestaan hänen imagoaan yhdysvaltalaisena valtiomiehenä. Jäätyään kisan kakkoseksi hän julisti rakkauttaan kotimaalleen ja sen kansalaisille riippumatta siitä, ketä he vaaleissa tukivat sekä toivotti entiselle kilpakumppanilleen ja presidentilleen siunausta.

Lue lisää: Obama nauratti yleisöä muistotilaisuudessa esittämällä veikkauksen John McCainin kierosta huumorintajusta – kertoi myös syvästä arvostuksestaan

Vaikka McCainin hautajaisviikonloppu on tuonut yhteen ihmisiä yli puoluerajojen, kaikkia ei ole kutsuttu paikalle. Nykyinen presidentti Donald Trump ei osallistu muistotilaisuuteen, eikä hän myöskään vieraillut eilen kongressitalo Capitolissa, kun McCainin arkku tuotiin näytille osana harvinaista kunnianosoitusta. Kutsumatta jäi myös McCainin varapresidenttiehdokas Sarah Palin.

McCain haudataan huomenna.

Lue lisää: John McCain piikitteli Trumpia vielä viime hetkilläänkin – vaimo Cindy: ”Hän kuoli kuten eli, omilla ehdoillaan”


Pence lähetti kiusalliset terveiset

Varapresidentti Mike Pence kertoi puheessaan eilisessä tilaisuudessa, että presidentti Trump oli pyytänyt hänen olevan läsnä osoittaakseen kunnioitusta miehelle, joka palveli kotimaataan koko elämänsä. Tervehdystä voi pitää kiusallisena, koska Trump ja McCain olivat olleet sanaharkassa pitkään. Vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana Trump kyseenalaisti McCainin sotasankaruuden, koska McCain oli otettu sotavangiksi Vietnamissa sen jälkeen kun tämän lentämä taistelukone oli ammuttu alas.

McCain on puolestaan parjannut Trumpin käytöstä presidenttinä. Viime vuonna McCain äänesti oman puolueensa republikaanien ajamaa terveydenhuoltouudistus Obamacaren kaatamista vastaan. Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huippukokousta McCain kutsui traagiseksi virheeksi ja yhdeksi häpeällisimmistä yhdysvaltalaispresidentin esiintymisistä koskaan.

Lue lisää: Meghan McCain piti tunteikkaan muistopuheen isälleen – sivalsi keskivaiheilla viiltävän piikin Trumpille

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt