John McCainin 106-vuotias äiti Roberta esiintyi vankkumattomana poikansa arkun äärellä – lohdutti vuolaasti kyynelehtivää pojantytärtään

rac

Julkaistu:

Roberta McCain on kertonut aiemmin, että tieto hänen poikansa jäämisestä sotavangiksi Vietnamissa oli paras uutinen, jonka hän on elämänsä aikana kuullut.
Viikko sitten kuolleen Arizonan senaattorin John McCainin arkku tuotiin perjantaina Yhdysvaltain kongressitalolle Washingtonin Capitol-kukkulalle. Hänen kunniakseen järjestettyyn seremoniaan osallistui satoja kongressin jäseniä, ja myös yleisö pääsi vierailemaan arkulla myöhemmin perjantaina.
  • Yllä olevalla videolla kooste seremoniasta.

Seremoniaan osallistui myös McCainin 106-vuotias äiti Roberta McCain, jonka mukana oleminen varmistui vasta hieman ennen tilaisuutta. AFP:n mukaan hillitysti esiintynyt McCain teki rintansa päällä ristinmerkin rullattuaan pyörätuolillaan poikansa arkun viereen.


Roberta McCain oli sijoitettu istumaan pojantyttärensä Meghan McCainin viereen. Hän lohdutti kyynelehtivää lapsenlastaan ja piti tätä kädestä seremonian aikana.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun äiti osallistui poikansa kunniaksi järjestettäviin seremonioihin, jotka käynnistyivät tämän kotona Arizonassa aiemmin tällä viikolla. 81-vuotiaana aivosyöpään kuolleen John McCainin muistotilaisuus järjestetään lauantaina, minkä jälkeen hänet haudataan Washingtonin lähelle Annapolisiin.


Poikansa eläessä Roberta McCain joutui useita kertoja pelkäämään tämän kuolemasta kertovia uutisia. Hän on kertonut aiemmin olleensa vuonna 1967 varma, ettei enää näkisi poikaansa, kun tämän lentämä kone oli ammuttu alas Vietnamin sodassa.

Kun uutinen John McCainin sotavangiksi jäämisestä tuli seuraavana päivänä, se oli suuri huojennus äidille.

– Voitteko uskoa, että se oli paras uutinen, jonka olen koskaan saanut elämäni aikana, nainen kertoi haastattelussa vuonna 2008, kun John McCain pyrki Valkoiseen taloon republikaanien ehdokkaana.


John McCain on yhdessä kirjoistaan kertonut, että hänen äitinsä kasvatettiin ”vahvaksi, päämäärätietoiseksi naiseksi, joka nauttii elämästä ja yrittää aina ottaa kaiken irti saamistaan mahdollisuuksista”.

Roberta McCainin kerrotaan muun muassa kierrelleensä vielä yli 90-vuotiaana Eurooppaa ostamallaan autolla. Hän joutui ostamaan kulkuvälineensä, koska hänelle ei suostuttu vuokraamaan autoa Ranskassa korkean ikänsä vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt