Ulkomaat

Brittipari kuoli mystisesti turistihotellissa – Telegraph: Samassa paikassa asuneilta löytyi kivulias bakteeri-infektio

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Egypti
Sairastuneelta äidiltä ja tyttäreltä löytyi punatautia aiheuttavaa bakteeria.
Brittiläinen turistipariskunta John Cooper, 69, ja Susan Cooper, 63, menehtyivät oudoissa olosuhteissa Egyptin Hurghadassa Steigenberger Aqua Magic -hotellissa elokuun puolivälissä. Pariskunta oli matkalla tyttärensä ja pienten lastenlastensa kanssa.

Cooperit kuolivat muutaman tunnin sisällä toisistaan. Perheen tytär kertoi haistaneensa vanhempiensa huoneessa outoa hajua perheen viimeisenä yhtenä iltana. Hotellin ilmastointi tutkittiin, mutta Egyptin syyttäjänviraston mukaan sieltä ei löytynyt mitään erikoista.

– Kaikki laitteet olivat kunnossa, eikä minkäänlaisten myrkyllisten tai haitallisten kaasujen vuotoja havaittu, syyttäjänviraston lausunnossa kerrottiin Reutersin mukaan.
  • Yllä olevalla videolla kuolleen brittipariskunnan tytär kertoo tapahtumista.
Egyptiläisviranomaiset ovat myös epäilleet, että John olisi kuollut sydänkohtaukseen ja Susan miehensä kuolemaa seuranneeseen järkytykseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Brittipari kuoli epäselvissä olosuhteissa turistihotellissa Egyptissä – matkanjärjestäjä siirtää kaikki asiakkaansa toisaalle
Jos yllä oleva tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tapauksen vuoksi matkanjärjestäjä Thomas Cook ilmoitti siirtävänsä noin 300 asiakastaan hotellista toisaalle. Thomas Cook on kertonut saaneensa ilmoituksia muidenkin hotellin asukkaiden sairastumisista.

Brittilehti Telegraph kertoo nyt, että kaksi hotellissa Cooperien kanssa samaan aikaan ollutta on sairastunut shigellabakteeriin. Shigella aiheuttaa punatautia, joka voi nostaa kovan kuumeen ja aiheuttaa kovia vatsakipuja sekä veriripulia. Shigella tarttuu muun muassa bakteerin saastuttamien ruokatavaroiden välityksellä.


Brittiläinen äiti ja hänen pieni tyttärensä tytär kuuluivat nelihenkiseen perheeseen, jotka evakuoitiin hotellista Cooperien kuolemien jälkeen. Perhe kertoo asianajajansa Nick Harrisin välityksellä, että heiltä otetuista näytteistä löytyi merkkejä tulehduksesta, jonka alkuperä on pilaantuneessa ruoassa tai vedessä.

Asianajajan mukaan löydös muuttaa koko tapauksen tutkinnan, sillä se osoittaa, että hotellissa oli taudinaiheuttajia.

– Shigella on tartuntatauti. Kokemukseni mukaan se on yleensä peräisin ruoasta, mutta sen voi myös saada saastuneesta vedestä.

Harris sanoo, että nyt olisi tutkittava tarkkaan, mitä Cooperin pariskunta joi heidän kuolemaan edeltävänä iltana.

– Jos hotelli tiesi bakteerista, miten he toimivat sen suhteen? Yrittivätkö he torjua sitä sulkematta hotellia?

Lue lisää: Myös Suomesta myydään matkoja hotelliin, jossa brittituristit kuolivat

Lue lisää: Brittipariskunnan hotellikuolema Egyptissä yhä mysteeri – ilmastoinnista ei löytynyt vikaa

Korjaus 13.11: Shigella tarttuu muun muassa bakteerin saastuttamien ruokatavaroiden välityksellä.