Sarah Palinia ei ole kutsuttu John McCainin hautajaisiin – Puoluetoveri: ”Surullista”

Julkaistu:

Yhdysvallat
McCain nosti Palinin tuntemattomuudesta kymmenen vuotta sitten valitessaan hänet varapresidenttiehdokkaakseen.
Alaskan entistä kuvernööriä ja republikaanien entistä varapresidenttiehdokasta Sarah Palinia ei ole kutsuttu senaattori John McCainin hautajaisiin, kertovat muun muassa People, CNN ja BBC.

McCain nosti Palinin tuntemattomuudesta koko maailman huulille kymmenen vuotta sitten valitessaan hänet varapresidenttiehdokkaakseen. McCain pyrki presidentiksi kahdesti, 2000 ja 2008. Ensimmäisellä kerralla hänet päihitti republikaanien esivaalissa George W. Bush ja toisella kerralla presidentinvaalissa demokraattien Barack Obama.

Sekä Obaman että Bushin on määrä pitää hautajaisissa muistopuhe entiselle kilpakumppanilleen.

Tieto siitä, ettei Palinia ole kutsuttu, perustuu kansainvälisten lehtien haastattelemiin lähteisiin. Virallisesti McCainin lähipiiri ei kommentoinut eikä aio kommentoida hautajaisten vieraslistaa.


Republikaanipuolueen lähde sanoo People-lehdelle, että on ”surullista”, ettei Palinia kutsuttu hautajaisiin. Lähteen mukaan tämä ja John McCain olivat hyviä ystäviä.

Vuoden 2008 presidentinvaalissa Palinista tuli aluksi kansansuosikki. Hän joutui kuitenkin heikoille jäille annettuaan tiedotusvälineille haastatteluja, joissa hänen tietonsa esimerkiksi ulkopolitiikasta osoittautuivat puutteellisiksi.

Republikaanien vaalikampanjan epäonnistuminen laskettiinkin osittain varapresidenttiehdokkaan syyksi. Toisaalta Palin alun perin nosti McCainin kannatusluvut suosta ja oli tämän tukena tulevissa edustajainhuoneen vaaleissa, huomauttaa People-lehti.


Palin itse on muistellut ystäväksi kutsumaansa McCainia lämpimin sanoin. Hän tunnusti keväällä NBC Newsille, että hänestä tuntui pahalta, että McCain ilmoitti elämäkertakirjassaan julkisesti katuvansa hänen valintaansa varapresidenttiehdokkaaksi.

– Minulla ei ole tapana valehdella, joten pakko myöntää, että se vähän sattui. [...] Valitsen kuitenkin niiden hyvien aikojen muistelemisen, joita vietimme yhdessä, Palin sanoi.

– John McCain oli ystäväni. Tulen muistamaan hyvät ajat. Perheeni ja minä lähetämme rukouksia Cindylle ja McCainin perheelle, hän kirjoitti Twitterissä McCainin kuoleman jälkeen.
Palin viittasi Cindy McCainiin, John McCainin vaimoon. McCainin perhettä lähellä oleva lähde arvioi People-lehdelle, että todennäköisesti juuri Cindy McCain on pyytänyt, ettei Palinia kutsuttaisi hautajaisiin.


John McCain oli tunnetusti huonoissa väleissä presidentti Donald Trumpin kanssa ja kritisoi tätä äänekkäästi. Myöskään Trump ei ole saanut kutsua hautajaisiin. Hautajaisjärjestelyistä perillä oleva lähde kuitenkin korostaa People-lehdelle, että jos Palin tai Trump ilmaantuvat tilaisuuteen, heitä ei käännytetä pois.

– Palinin perhe tulee ikuisesti vaalimaan ystävyyttään McCainien kanssa. Ne muistot pysyvät rakkaina, Sarah Palinin perheen edustaja sanoi keskiviikkona BBC:n mukaan.

Senaattori John McCain kuoli lauantaina 81 vuoden ikäisenä. Hän sairasti nopeasyi edennyttä aivosyöpää. Hänen hautajaisensa pidetään sunnuntaina laivastoakatemiassa Marylandin Annapolisissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt