Göteborgissa paloi jälleen useita autoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Göteborgissa paloi jälleen useita autoja

Ainakin seitsemän autoa sytytettiin yöllä tuleen.

30.8.2018 9:00

Useita autoja sytytettiin jälleen tuleen Göteborgin Angeredissa torstain vastaisena yönä, kertoo Aftonbladet.

Pelastuslaitoksen yksiköitä lähetettiin paikalle kahdesta eri paikasta noin puolenyön aikoihin, jolloin saatiin tieto yhdestä palavasta autosta. 00.49 kuului toinen hälytys: silloin ilmoitus koski kuutta autoa, jotka olivat syttyneet tuleen lähellä ensimmäisen auton palopaikkaa.

Tämän jälkeen poliisi valvoi aluetta läpi yön.

Poliisipäällikkö Peter Nordengard Ruotsin poliisista ei poissulje mahdollisuutta, että autot olisi sytyttänyt sama taho.

– Ne olivat aika lähellä toisiaan, joten totta kai niillä (tulipaloilla) voi olla yhteys, hän kertoo Aftonbladetille.

Yöllä paikalla olleet poliisit suorittivat Nordengardin mukaan muun muassa teknistä tutkintaa. Toistaiseksi ketään ei ole pidätetty, eikä poliisi voi kommentoida tutkinnan etenemistä.

Göteborgissa poltettiin autoja laajasti myös 13. elokuuta ja sitä seuraavina päivinä. Yhteensä lähes 100 autoa sytytettiin tuleen tuolloin ja toimintaa kuvattiin organisoiduksi.

Lue lisää: Nuorisojengi sytytti ainakin 80 autoa tuleen Göteborgissa, levottomuuksia myös muissa kunnissa: ”Se näytti organisoidulta”

Ilta-Sanomat vieraili kaupungissa heti tämän jälkeen. Asukkaiden reaktiot tuhopolttoihin vaihtelivat: osa oli iloinen, ettei isku kohdistunut ihmisiin, mutta osa kertoi pelkäävänsä todella.

Lue lisää: IS Göteborgissa: Autopalot järkyttivät paikallisia ja keskiviikon vastaisena yönä roihusi jälleen – ”Pelkäsin ensimmäistä kertaa todella”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?