Professoria syytetään murhasta Hongkongissa – vaimon ruumis löytyi matkalaukusta professorin työhuoneesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Professoria syytetään murhasta Hongkongissa – vaimon ruumis löytyi matkalaukusta professorin työhuoneesta

Professori oli ilmoittanut vaimonsa kadonneen.

Opiskelija kulki Hong Kongin yliopiston kampusalueella keskiviikkona. Yliopiston professoria epäillään vaimonsa murhasta.­

30.8.2018 3:25

Hongkongin yliopiston professoria syytetään vaimonsa murhasta. Poliisi löysi vaimon ruumiin matkalaukkuun sullottuna professorin työhuoneesta, kertoivat Hongkongin viranomaiset keskiviikkona.

Asiasta uutisoivat esimerkiksi Australian yleisradio ABC ja yhdysvaltalaislehti New York Times.

Professori oli ilmoittanut poliisille 20. elokuuta, että hän ei ollut nähnyt vaimoaan kolmeen päivään sen jälkeen, kun he olivat riidelleet.

Perhe asui yliopiston yhteydessä asuntolassa, jonka valvoja professori oli.

Tiistaiaamuna professori lähetti asuntolan asukkaille sähköpostia poliisien läsnäolosta.

– He ovat tutkimassa tapausta, joka liittyy kadonneeseen henkilöön ja perheeseeni. Opiskelijoilla ei ole syytä huoleen.

Kun poliisi alkoi tutkia asuntolan valvontakameranauhoja, kävi ilmi, ettei vaimo ollut poistunut rakennuksesta. Sen sijaan poliisi havaitsi videolta professorin työntämässä suurta, puista laatikkoa kärryjen avulla poispäin asuntolasta.

Tiistai-iltana poliisit ratsasivat professorin työhuoneen Hongkongin yliopistolla. Poliisit avasivat puisen laatikon ja löysivät sisältä matkalaukun, jonka sisällä oli vaimon ruumis.

– Matkalaukusta oli valunut verta ja ruumis oli alkanut haista, kertoo poliisitarkastaja Law Kwok-hoi.

Vaimon kaulan ympärillä oli sähköjohtoa ja nainen oli alusvaatteisillaan.

Professoria epäillään murhasta.

Yliopiston lukuvuosi alkaa ensi viikolla. Opetuslaitos on tarjonnut keskusteluapua henkilökunnalle ja opiskelijoille.

– Olen varma, että olette yhtä surullisia ja shokissa kuin minäkin, sanoo yliopiston puheenjohtaja, professori Xiang Zhang.

Viime viikolla Ilta-Sanomat uutisoi oikeudenkäynnistä, jossa malesialaismiestä syytetään vaimonsa ja 16-vuotiaan tyttärensä surmaamisesta hiilimonoksidilla täytetyn jumppapallon avulla Hongkongissa.

Lue lisää: Vaimo ei suostunut avioeroon – syyttäjä: Aviomies keksi häijyn murhajuonen

Syyttäjä oli todennut, että kahdesta murhasta epäilty malesialainen professori jätti jumppapallon autoon vuonna 2015. Hiilimonoksidin vuodettua ulos pallosta vaimo ja tytär kuolivat myrkytykseen, selvisi ruumiinavauksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?