rac

Putin lähti minilomalle: Kuvattiin tatti kourassa Siperiassa – matkalla mukana FSB:n johtaja

Julkaistu:

Kremlin aiemmin julkaisemista lomakuvista poiketen Venäjän presidentti piti tällä kertaa paidan päällään.
Venäjän presidentti Vladimir Putin teki viime viikonloppuna irtioton oravanpyörästä ja suuntasi lyhyelle lomalle Jenisei-joelle Itä-Siperiassa sijaitsevaan Tuvan tasavaltaan. Kreml on julkaissut kuvasarjan Putinin reissusta.


Vuoristojen ympäröimä Tuva tunnetaan koskemattomasta ja puhtaasta luonnostaan sekä hankalista kulkuyhteyksistään. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan matkaseurueeseen kuuluivat myös puolustusministeri Sergei Shoigu sekä turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov.


Peskov kertoi RIA-uutistoimistolle, että miesten mukaan paikan päällä liittyivät myös Sajano-Shushenskin luonnonsuojelualueen johtaja Gennadi Kiseljov sekä Tuvan tasavallan johtaja Sholban Kara-ool.

Kuvien perusteella ohjelmassa näyttää olleen metsissä ja vuorilla samoilua, kasvillisuuden tutkimista sekä veneilyä. Myös sienestystä lienee harrastettu, sillä yhdessä kuvista Putin käyskentelee tatti kädessään.

Putin on vieraillut lomillaan Tuvassa useita kertoja aiemminkin, viimeksi vuosi sitten. Myös tuolloin Kreml julkaisi kuvia presidentin lomailusta.


Edellisistä lomistaan poiketen Putin ei tällä kertaa esiinny kuvissa ilman paitaa. Aiemmat kuvat ylävartalo paljaana oleskelevasta presidentistä ovat herättäneet suurta huomiota maailmalla.

Itävaltalainen toimittaja Armin Wolf tiedusteli taannoin kuvien tarkoitusta Putinilta itseltään.

– Teistä on monia kuvia puolialastomana, mikä on jokseenkin epätavallista valtionjohtajalle. Näitä kuvia eivät ole ottaneet paparazzit tai turistit. Mikä on tarina näiden kuvien takana? Wolf kysyi presidentiltä Business Insiderin mukaan.


– Sanoitte ”puolialastomana”, ettekä ”alastomana”, luojan kiitos. Kun olen lomalla, en näe tarvetta piileskellä puskien takana, eikä siinä ole mitään väärää, Putin vastasi.


Aiemmin asiasta oli kysynyt Putinilta myös yhdysvaltalaisen NBC-kanavan toimittaja Megyn Kelly. Tuolloin kyse oli kuvasta, jossa paidaton Putin ratsasti hevosella.

– Tiedättekö, olen nähnyt kuvia, joissa ratsastan karhulla. En ole ratsastanut karhulla vielä, mutta sellaisia kuvia on jo olemassa, Putin kuittasi viitaten internetissä kiertäviin kuvamanipulaatioihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt