BBC: Massiivinen dna-seulonta johti pidätykseen 20 vuotta vanhassa katoamistapauksessa Hollannissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

BBC: Massiivinen dna-seulonta johti pidätykseen 20 vuotta vanhassa katoamistapauksessa Hollannissa

Julkaistu: 27.8.2018 5:04

Epäilty on entinen partiojohtaja, joka asui tapahtumapaikan lähellä.

Massiivinen dna-seulonta on johtanut pääepäillyn pidätykseen 20 vuotta vanhassa katoamistapauksessa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Dna-seulontaa tehtiin 11-vuotiaan pojan katoamisen ja kuoleman selvittämiseksi. Nederlandse Omproep Stichtingin mukaan epäilty on 55-vuotias Jos Brech ja hänet pidätettiin Espanjassa sunnuntaina. Hänet on tarkoitus luovuttaa Hollantiin.

Poliisi aloitti aiemmin tänä vuonna maan historian suurimman dna-etsinnän vuonna 1998 sattuneen tapauksen selvittämiseksi. Yli 20 000 miestä pyydettiin antamaan dna-näyte tutkinnan edistämiseksi. Tarkoituksena oli selvittää, kuka jätti jälkiä pojan vaatteisiin.

Nicky Verstappen, 11, katosi yöllä Saksan rajan läheisyydessä sijaitsevalta Brunssummerheiden luonnonsuojelualueelta elokuussa 1998. Hän oli paikalla kesäleirillä. Pojan ruumis löytyi seuraavana iltana metsästä leirintäalueen läheltä.

BBC:n mukaan epäilty on entinen partiojohtaja, joka asui tapahtumapaikan lähellä. Hän katosi viime huhtikuussa sen jälkeen, kun dna-seulonnat oli aloitettu. Poliisi jakoi viime viikolla epäillystä kuvia, joista silminnäkijä tunnisti miehen ja kertoi asiasta poliisille.

Poliisi tutki epäillyn kodin tämän katoamisen jälkeen ja havaitsi, että tämän dna vastasi 100-prosenttisesti pojan ruumiista löytynyttä näytettä.

Yli 14 000 miestä antoi vapaaehtoisesti dna-näytteensä tutkintaan. Näytteitä vertaamalla tutkintaa pystyttiin rajaamaan.

Hollantilaisen NOS-kanavan mukaan poliisi kuulusteli epäiltyä aikanaan tapahtumapaikalla, mutta häntä pidettiin tuolloin viattomana ohikulkijana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?