Floridan joukkoammuskelu käynnisti heti keskustelun aselaeista – Senaattori: ”Meidän on toimittava välittömästi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Floridan joukkoammuskelu käynnisti heti keskustelun aselaeista – Senaattori: ”Meidän on toimittava välittömästi”

Julkaistu: 27.8.2018 3:49

Presidentti Donald Trumpiin on kohdistunut kasvava paine aselakeihin puuttumiseksi.

Jacksonvillessä Floridassa sunnuntaina paikallista aikaa tapahtunut joukkoammuskelu on heti tuoreeltaan ryydittänyt Yhdysvalloissa käytävää keskustelua aseväkivallasta ja aselaeista.

Sosiaalisessa mediassa aselakien tiukentamista ajetaan tunnuksella #NeverAgain eli Ei koskaan enää.

Presidentti Donald Trumpiin on kohdistunut kasvava paine aselakeihin puuttumiseen. Viime aikoina maassa on ollut useita kouluampumistapauksia. Jacksonvillessä edellisestä ammuskelusta ehti kulua vain hetki: 11. elokuuta kadulla ammuttiin kuoliaaksi seitsemänvuotias tyttö.

Floridalainen lääkäri Lexie Mannix twiittasi, että Jacksonvillen ammuskelu oli vain uusin luku sarjassa aseellisia veritekoja.

Jacksonvillessa sijaitsevassa ostos- ja tapahtumakeskuksessa kuoli videopeliturnauksen yhteydessä tapahtuneessa joukkoampumisessa ainakin kolme ja loukkaantui 11 ihmistä. Tekijäksi epäillään 24-vuotiasta miespuolista pelaajaa, joka tappoi ammuskelun päätteeksi itsensä.

Edustajainhuoneen demokraattiryhmän puheenjohtaja Nancy Pelosi varusti twiittinsä #NeverAgain-tunnuksella.

– Ajatukseni ovat kaikkien niiden parissa, joita tämän päivän ammuskelu koskettaa. Ajatukset eivät kuitenkaan riitä. On selvä, että kongressin on lopetettava jahkailu ja alettava toimiin amerikkalaisten suojelemiseksi aseväkivallan jokapäiväiseltä tragedialta.

Myös demokraattisenaattori Kirsten Gillibrand peräänkuulutti pikaista aselakien tarkistamista:

– Sydämeni särkyy uhrien ja heidän läheistensä puolesta. Se särkyy maamme puolesta. Meidän on saatava aselaeista tervejärkisiä. Meidän on ryhdyttävä välittömästi toimeen, jotta elämät pelastuvat.

Floridalainen republikaanisenaattori Marco Rubio ilmoitti Twitterissä, että liittovaltion poliisi FBI ja asevalvontavirasto ATF tekevät yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa ”reagoidakseen ammuskeluun”.

– Rukoilen Jacksonvillen ja tämän hirveän hyökkäyksen uhrien puolesta. Edustajani ovat paikalla auttamassa uhreja, twiittasi Floridan republikaaninen oikeuskansleri Pam Bondi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei toistaiseksi ole kommentoinut tapahtunutta, vaikka brittilehti Mirrorin mukaan hän on saanut esikunnaltaan tarkat tiedot ammuskelusta. Trump on ammuskelun jälkeen julkaissut Twitterissä kaksi valtamediaa kritisoivaa päivitystä, joka eivät liity Floridan tapahtumiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?