Joukkoammuskelu peliturnauksessa Floridassa: 3 kuollut, tekijäksi epäillään 24-vuotiasta pelaajaa

Poliisin mukaan kolme on kuollut ja 11 loukkaantunut. Yksi kuolleista on 24-vuotias mies, jota poliisi epäilee ampujaksi.

Poliisi on antanut uutta tietoa Floridan Jacksonvillessä sunnuntaina tapahtuneesta joukkoammuskelusta.

Jacksonvillen poliisin edustaja, sheriffi Mike Williams tiedotti varhain maanantaiaamuyöllä Suomen aikaa Facebookissa, että joukkoammuskelusta epäillään edelleen yhtä ihmistä. Tämän epäillään olleen David Katz, 24-vuotias valkoinen mies, joka oli kotoisin Baltimoresta Marylandista ja oli tullut Jacksonvilleen osallistumaan Madden 19 -videopeliturnaukseen.

Ammuskelija tappoi itsensä ammuskelun päätteeksi. Hän käytti ainakin yhtä puoliautomaattista käsiasetta, Williams kertoi.

Yksi loukkaantuneista oli Taylor Poindexter.

Ammuskelu tapahtui Chicago Pizza -nimisessä ravintolassa Jacksonville Landing -ostos -ja tapahtumakeskuksessa. Keskuksessa oli käynnissä videopeliturnaus. Paikallislehti News4Jaxin mukaan Chicago Pizza -ravintolan sisällä on pelisali.

Hätäkeskus sai paikan päältä soiton kello 13.34 paikallista aikaa.

Tällä hetkellä kuolleita epäillään olevan kolme, mukaan lukien ampuja, ja loukkaantuneita on tiedossa yksitoista. Yhdeksän uhria vietiin sairaalaan ampumahaavojen vuoksi ja kaksi meni myöhemmin itse sairaalaan. Poliisi tähdentää, että luvut saattavat vielä muuttua.

Tapahtuma tallentui videolle, josta poliisilla on hallussaan kopio.

Useiden ihmisten kerrottiin piileskelleen ostoskeskuksen tiloissa eristetyllä alueella. Poliisi kehotti heitä pysymään rauhallisina ja soittamaan hätänumeroon.

– Tulemme hakemaan teidät. Älkää tulko juosten ulos, poliisi pyysi piilossa olevilta.

Hieman ennen kuutta maanantaiaamuna Suomen aikaa liittovaltion keskusrikospoliisi FBI ja poliisi tiedottivat Twitterissä, että rikospaikka oli saatu tyhjennettyä.

Poliisi ei toistaiseksi ota kantaa teon motiiviin eikä uhrien henkilöllisyyteen.

Pelivalmistaja Electronic Arts, joka paikallislehti News4jaxin mukaan oli peliturnauksen valtuuttaja, julkaisi Twitterissä päivityksen, jonka mukaan yritys tekee viranomaisten kanssa yhteistyötä tilanteen selvittämiseksi.

– Tämä on hirveä tilanne ja sympatiamme ovat kaikkien niiden puolella, joita asia koskettaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?