Senaattori John McCain haudataan sunnuntaina Marylandissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Senaattori John McCain haudataan sunnuntaina Marylandissa

Sunnuntaina 81-vuotiaana kuollut McCain haudataan Marylandin osavaltion pääkaupungissa Annapolisissa.

John McCain (1936 – 2018).

27.8.2018 1:08

Viikonloppuna kuollut yhdysvaltalainen senaattori John McCain (29. elokuuta 1936 – 25. elokuuta 2018) lasketaan hautaan ensi viikon sunnuntaina 2. syyskuuta, kertoo hänen toimistonsa.

81-vuotiaana kuollut McCain haudataan laivastoveteraanien hautausmaalle Marylandin osavaltion pääkaupungissa Annapolisissa.

Sivosyöpään menehtyneelle republikaanisenaattorille järjestetään hautajaisia edeltävänä päivänä lauantaina1. syyskuuta muistotilaisuus Washingtonissa National Cathedralissa. Lisäksi hänelle järjestetään muistotilaisuus Phoenixin kaupungissa Arizonassa keskiviikkona.

Liput on laskettu puolitankoon Washington Monumentin edustalla Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa edesmenneen senaattorin kunniaksi.

McCain oli yksi Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimmista ja tunnetuimmista poliitikoista. Hän edusti republikaanista puoluetta ja oli presidentinvaalissa 2008 puolueensa ehdokkaana.

McCain sairasti aggressiivista aivosyöpää, joka diagnosoitiin hänellä vuonna 2017.

Hautajaisiin odotetaan puhujiksi entisiä presidenttejä Barack Obamaa ja George W. Bushia. Sen sijaan McCainin toivomuksesta nykyistä presidenttiä Donald Trumpia ei ole kutsuttu tilaisuuteen, kertoo New York Times.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?