Tytär kertoi uusia yksityiskohtia egyptiläishotellissa kuolleen brittiparin viimeisistä hetkistä – ”Huoneessa oli jotakin, joka tappoi heidät” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tytär kertoi uusia yksityiskohtia egyptiläishotellissa kuolleen brittiparin viimeisistä hetkistä – ”Huoneessa oli jotakin, joka tappoi heidät”

Julkaistu: 26.8.2018 23:52

Kelly Ormerodin mukaan hänen tyttärensä oli huomannut isovanhempiensa hotellihuoneessa oudon tuoksun heidän kuolemaansa edeltäneenä iltana.

Egyptissä jatkuu edelleen tutkinta brittituristien Susan Cooperin, 63, ja John Cooperin, 69, kuolemien syyn selvittämiseksi. Hurghadan lomakohteessa sijaitsevassa Steigenberger Aqua Magic -hotellissa asuneet Cooperit kuolivat viime tiistaina muutaman tunnin sisällä toisistaan.

Lue lisää: Brittipari kuoli epäselvissä olosuhteissa turistihotellissa Egyptissä

Lauantaina Egyptin syyttäjänvirasto kertoi, että hotellihuoneen ilmastointijärjestelmästä ei ollut tarkastuksessa löytynyt vikaa tai minkäänlaisia haitallisten kaasujen vuotoja. Ilmastointia oli epäillyt syylliseksi aiemmin Coopereiden tytär Kelly Ormerod, joka oli matkalla vanhempiensa kanssa.

Lue myös: Brittipariskunnan hotellikuolema Egyptissä yhä mysteeri – ilmastoinnista ei löytynyt vikaa, hotelli kiistää sairastumiset

Nyt Ormerod on valottanut tapaukseen liittyviä yksityiskohtia BBC:lle antamassaan haastattelussa. Hänen mukaansa vanhemmat olivat olleet hyväkuntoisia ja terveitä lomalle lähtiessään, kuten myös kuolemaansa edeltäneenä iltana.

– Kun he menivät sinä iltana takaisin huoneeseensa, siellä oli jotakin, joka tappoi heidät. Oliko se jotakin myrkyllistä, jota he hengittivät, sitä en tiedä. Kyse on vain minun mielipiteestäni, mutta huoneessa tapahtui jotakin, joka tappoi vanhempani, Ormerod sanoi haastattelussa.

  • Kyseinen Ormerodin kommentti ja kuvaa paikan päältä on nähtävissä jutun yläosassa olevalla videolla.

Naisen mukaan hänen tyttärensä oli kertonut haistaneensa jotakin outoa viettäessään illallisen jälkeen aikaa isovanhempiensa huoneessa.

– He vain suihkuttelivat hieman hajuvettä peittääkseen hajun, Ormerod kertoi.

Kaksi lääkäriä yritti elvyttää

Kun vanhempia ei kuulunut seuraavana aamuna aamiaiselle, Ormerod meni käymään heidän huoneessaan.

– Kun avasin oven, näin, että isäni oli äärimmäisen sairas ja yritti hoippua takaisin sänkyyn.

Rajusti oksennellut isä oli tyttärensä mukaan veltto. Myös äiti makasi huonovointisena sängyllä.

Paikalle kutsuttiin apua, ja huoneeseen tulleet kaksi lääkäriä keskittyivät hoitamaan huonommassa kunnossa ollutta John Cooperia. Tässä vaiheessa oli kuitenkin jo liian myöhäistä, ja mies menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Susan Cooper kiidätettiin sairaalaan, jossa hän kuoli hieman myöhemmin.

Egyptin turistiministeriön mukaan ruumiinavauksessa kävi ilmi, että John Cooper oli kuollut ”verenpaineen äkilliseen romahtamiseen sekä sydänlihaksen äkilliseen pysähtymiseen”. Susan Cooperin puolestaan kerrottiin kuolleen ”verenkierron ja hengitystoimintojen pysähtymisen” myötä.

Viranomaisten mukaan ruumiista otettiin näytteitä, joita koskevien tulosten odotetaan valmistuvan 7–10 päivän kuluessa.

Matkanjärjestäjä Thomas Cook siirsi tapauksen jälkeen noin 300 asiakastaan pois hotellista. Toimitusjohtaja Peter Fankahauser kertoi BBC:lle, että 13 hotelliin majoittunutta asiakasta oli saanut ruokamyrkytyksen, mutta heidän tilansa ei ole vakava.

Aiemmin Thomas Cook kertoi saaneensa tietoja sairaustapausten lisääntymisestä hotellissa, minkä hotelli on kiistänyt.

Pariskunta kuoli Steigenberger Aqua Magic hotellissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?