Ulkomaat

Brittipariskunnan hotellikuolema Egyptissä yhä mysteeri – ilmastoinnista ei löytynyt vikaa, hotelli kiistää sairastumiset

Julkaistu:

Egyptin syyttäjänvirasto on luvannut julkistaa yksityiskohtaiset tiedot oikeuslääketieteellisestä raportista, kun se valmistuu.
Egyptissä odotetaan edelleen oikeuslääketieteellisen tutkimuksen valmistumista koskien kahden brittituristin kuolemaa Hurghadassa sijaitsevassa hotellissa.

Raportin odotetaan antavan lisävalaistusta siihen, mikä aiheutti Susan, 63, ja John, 69, Cooperin äkilliset kuolemat muutaman tunnin sisällä toisistaan.

Tapauksen vuoksi matkanjärjestäjä Thomas Cook ilmoitti perjantaina siirtävänsä noin 300 asiakastaan hotellista toisaalle. Thomas Cook on kertonut saaneensa ilmoituksia sairastumisten lisääntymisestä hotellissa asuneiden keskuudessa.

Yhdeksi mahdolliseksi syyksi kuolemantapauksiin on epäilty hotellin ilmanvaihtojärjestelmää.
Lauantaina Egyptin syyttäjänvirasto kuitenkin kertoi, että asiantuntijat eivät olleet löytäneet Steigenberger Aqua Magic -hotellin ilmanvaihtojärjestelmästä vikaa sitä tarkastaessaan. Syyttäjän mukaan insinöörit olivat tutkineet järjestelmää menehtyneen pariskunnan asuttamassa huoneessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kaikki laitteet olivat kunnossa, eikä minkäänlaisten myrkyllisten tai haitallisten kaasujen vuotoja havaittu, syyttäjänviraston lausunnossa kerrottiin Reutersin mukaan.


Lisäksi hotellin edustajat ovat kiistäneet, että sairaustapausten määrä olisi noussut hotellissa.

Provinssin viranomaiset ehättivät jo perjantaina sanomaan, että kumpikin kuolemantapaus olisi johtunut sydänongelmista, mutta syyttäjä painotti lausunnossaan, että kuolinsyy ei edelleenkään ole selvillä.


Syyttäjänvirasto on luvannut julkistaa tarkat tiedot oikeuslääketieteellisestä raportista, kunhan se valmistuu.

Suomesta Steigenberger Aqua Magic -hotelliin myy matkoja Aurinkomatkat, jonka talvimatkailukausi käynnistyy vasta joulukuussa. Aurinkomatkojen viestinnästä kerrottiin Ilta-Sanomille aiemmin, että tilannetta hotellin suhteen seurataan ennen kauden alkamista tarkasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt