Ulkomaat

Brittipari kuoli epäselvissä olosuhteissa turistihotellissa Egyptissä – matkanjärjestäjä siirtää kaikki asiakkaansa toisaalle

Julkaistu:

Thomas Cook -matkailuyrityksen mukaan kyse on varotoimesta.
Matkanjärjestäjä Thomas Cook on kertonut siirtävänsä kaikki asiakkaansa pois Egyptin Hurghadassa sijaitsevasta hotellista, kertovat muun muassa BBC, Telegraph ja Guardian. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun hotelliin majoittunut brittiaviopari kuoli epäselvissä olosuhteissa.

Steigenberger Aqua Magic -hotellissa menehtyneet John Cooper, 69, ja Susan Cooper, 63, olivat matkalla tiettävästi tyttärensä ja pienten lastenlastensa kanssa. Yksityiskohtia heidän kuolemastaan ei ole kerrottu, ja tutkinta on edelleen kesken.

Thomas Cook kuitenkin kertoi saaneensa ilmoituksia ”sairastumisten lisääntymisestä hotellivieraiden keskuudessa”. Matkanjärjestäjän mukaan asiakkaiden siirtämisessä on kyse varotoimesta.

– Turvallisuus on aina ensimmäinen prioriteettimme, joten varotoimena olemme päättäneet poistaa kaikki asiakkaamme tästä hotellista, Thomas Cook kertoi tiedotteessan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiakkaille on annettu vaihtoehdoiksi joko siirtyä toiseen hotelliin Hurghadassa tai palata kotiin aiemmalla lennolla.

Thomas Cookin mukaan hotelliin tehtiin tarkastus viimeksi heinäkuussa, jolloin sen saama yleisarvosana oli 96 prosenttia sadasta. Matkanjärjestäjä on kertonut työskentelevänsä yhdessä hotellin kanssa asian selvittämisessä sekä tukevansa paikallisia viranomaisia tutkinnassa.

Telegraphin mukaan provinssin kuvernööri Ahmed Abdullah on väittänyt Coopereiden kuolleen ”luonnollisista syistä”.

– Aviomies sairastui ja vietiin sairaalaan, jossa hän kuoli. Noin kolme tuntia myöhemmin hänen vaimonsa meni shokkiin ja kuoli, Abdullah kertoi lehden mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt