17-vuotias pyöräilijä kääntyi yllättäen rekan eteen Pyhtäällä – menehtyi saamiinsa vammoihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

17-vuotias pyöräilijä kääntyi yllättäen rekan eteen Pyhtäällä – menehtyi saamiinsa vammoihin

Poliisi: Tytöllä oli kuulokkeet päässä onnettomuushetkellä.

24.8.2018 10:07

Teini-ikäinen tyttö kääntyi polkupyörällä rekan eteen Pyhtäällä ja menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa torstaina, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisista.

Pyhtääläinen, vuonna 2001 syntynyt tyttö oli pyöräilemässä valtatiellä 7 torstaiaamulla kello 8.50.

– Näyttää siltä, että tyttö on kääntynyt yllättäen vasemmalle ilmeisesti kohdassa, jossa asuu. Hän kääntyi rekan eteen, ja rekka sai sen verran väistettyä, että tyttö ei jäänyt rekan alle, mutta hän kaatui rekan kylkeen ja ilmeisesti löi päänsä rekan kylkeen.

Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja on vuonna 1989 syntynyt kouvolalainen mies.

Rahkola kertoo, että tilanteessa oli lisääkin huonoa onnea mukana.

– Kun yhdistelmän kuljettaja lähti väistämään pyöräilijää, juuri siinä kohdassa vastaan tuli henkilöauto vastaan, eikä rekan kuljettaja pystynyt ajamaan kokonaan toiselle kaistalle, koska silloin hän olisi ajanut vastaantulevan auton keulaan.

Vastaan ajanutta henkilöautoa kuljetti vuonna 1941 syntynyt pyhtääläinen mies. Rahkolan mukaan mies vahvistaa, että rekka oli lähtenyt väistämään pyöräilijää. Henkilöautossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita ihmisiä.

Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja ja henkilöautoilija pysäyttivät kulkuneuvonsa tapahtumapaikalle. Hätäkeskukseen soitti seuraava paikalle saapunut henkilö.

Tyttö kuljetettiin suoraan tapahtumapaikalta Töölön sairaalaan, jossa tyttö menehtyi saman päivän iltana.

– Tytöllä oli kuulokkeet korvilla, joten saattaa olla niin, että hän oli kuunnellut musiikkia eikä ollut kuullut rekkaa eikä jostain syystä ollut kääntynyt katsomaan, vaan oli yllättäen kääntynyt vasemmalle, Rahkola kertoo.

Poliisi keskusteli kouvolalaisen ja pyhtääläisen miehen kanssa tapahtumapaikalla ja jututtaa heitä myöhemmin lisää.

Rahkolan mukaan tässä vaiheessa ei epäillä, että kuljettaja olisi tehnyt mitään väärää.

– Tässä vaiheessa näyttää siltä, että jos on näin, kuten todistaja ja yhdistelmän kuljettaja ovat kertoneet, silloinhan tyttö on syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?