Venäläinen asevalmistaja paljasti robotin, joka on kuin RoboCop-elokuvan tappajakone: ”Näyte siitä, mitä kohti olemme kulkemassa”

Venäläinen asevalmistaja Kalashnikov paljasti robotin, joka kävelee kahdella jalalla ja pystyy käyttämään aseita. Vastaava on nähty aiemmin RoboCop-elokuvissa.

Kalashnikovin suunnittelema robotti muistuttaa hyvin paljon sitä, mikä on nähty RoboCop-elokuvassa.

24.8.2018 3:55

Fox Newsin mukaan robotti julkistettiin tällä viikolla Army 2018 -asemessuilla lähellä Moskovaa.

Kyseessä kerrotaan olevan prototyyppi, jota kutsutaan nimellä Igorek. Valmistaja ei kuitenkaan kerro, millaiseen toimintaan se lopulta olisi kykenevä.

Sen verran robotin suunnittelijat paljastivat, että se pystyy käsittelemään ja liikuttelemaan esineitä, kuten aseita. Robottia ohjataan sen sisältä ohjaamosta, joka on vahvasti suojattu ja siinä on luodinkestävät lasit. Robotti on 4-metrinen ja sen kerrotaan painavan yli neljä tonnia.

Alla Kalashnikovin julkaisema video robotista.

– Tämä robotti on ehkä yksi kuumimmista uutuusmalleista, mitä Army 2018 tarjoaa, sanoo Vladimir Dmitriev Kalashnikov-yhtiöstä brittilehti Sunin mukaan.

– Tällä hetkellä se on vain näyte siitä, mitä kohti olemme kulkemassa.

Jotakin vastaavaa nähtiin jo 80-luvulla valkokankaalla. Venäläisrobottia on välittömästi verrattu RoboCop-elokuvien painajaismaiseen ED-209:ään – yhdennäköisyys ainakin on huomattava. Tosin ED-209 muistetaan elokuvissa sen epätäydellisyyksistä ja toimintavirheistä. Se oli ikään kuin Robocopin arkkivihollinen.

Alla olevassa twiitissä kuva RoboCopin ED-209:stä. ”Sinulla on 20 sekuntia aikaa totella”, kuului robotin kuuluisa sitaatti elokuvassa.

Robocop on hollantilaisen Paul Verhoevenin ohjaama science fiction –toimintaelokuva vuodelta 1987. Elokuva sijoittui lähitulevaisuuden Detroitiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?