Trump Foxille: Talous romahtaisi, jos minut asetettaisiin virkasyytteeseen

Presidentti kommentoi mahdollista virkasyytettä torstaina suosikkikanavansa lähettämässä Fox & Friends -ohjelman erikoishaastattelussa.

Trump ei ole aiemmin kommentoinut mahdollisuutta virkasyytteeseen kovin hanakasti.

23.8.2018 20:01

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että jos hänet asetettaisiin virkasyytteeseen ja pantaisiin viralta, Yhdysvaltain talous romahtaisi.

– Luulen, että markkinat romahtaisivat, jos minut pantaisiin syytteeseen. Luulen, että kaikista tulisi hyvin köyhiä, Trump kommentoi asiaa suosikkikanavansa Fox Newsin Fox & Friends -ohjelman erikoishaastattelussa.

– En tiedä, miten voi asettaa syytteeseen jonkun, joka tekee upeaa työtä.

Presidentiltä kysyttiin hänen entisen asianajajansa Michael Cohenin lausunnosta oikeuden edessä, jonka mukaan tämä syyllistyi kampanjarahoituksen väärinkäyttöön Trumpin pyynnöstä. Cohenin todistus on herättänyt keskustelua siitä, voitaisiinko Trump jossain vaiheessa asettaa virkasyytteeseen.

Trump ei ole aiemmin kommentoinut mahdollisuutta virkasyytteeseen kovin hanakasti.

Trumpin mukaan hänen presidenttikautensa aikana tapahtunut hyvä talouskehitys on paljolti hänen ansiotaan ja ilman häntä Yhdysvaltojen taloudella menisi paljon huonommin.

– Hankkiuduin eroon sääntelystä ja verouudistus oli mahtava asia, presidentti hehkutti.

Trump kommentoi Foxin haastattelussa myös entisen kampanjapäällikkönsä Paul Manafortin tilanteeseen. Oikeus katsoi tiistaina Manafortin syyllistyneen useisiin vero- ja pankkipetoksiin.

Trumpin mukaan Manafort joutui silmätikuksi toiminnasta, jota lobbarit ja poliittiset konsultit harjoittavat. Presidenttiä haastatellut toimittaja Ashley Earhardt kertoi haastattelun jälkeen tv-kanavalla Trumpin aikeista armahtaa Manafort oikeudenkäynnin jälkeen.

– Hän (Trump) mainitsi Manafortin armahtamisen.

Toimittajan mukaan presidentti sanoi harkitsevansa asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?